Позицията на свръхчовека за атентатите в Париж – французинът, който написа едно истинско писмо и мюсюлманинът, раздаващ прегръдки с отворено сърце

Какво е общото между тези две личности? Това, че те победиха. Победиха реалността, Системата и посредствеността на света, като напук на всичко избраха красотата.

Антоан Лейри. Съпругът на една от загиналите в атентатите, който реши да напише писмо до терористите:

http://offnews.bg/news/Sviat-_12/Mazhat-na-edna-ot-ubitite-v-Bataklan-s-pismo-do-teroristite-Vie-zag_594005.html

Първото, което трябва да кажа за това писмо, е че то е съвършено. Докато го четях, изпитах истинско облекчение, че човечеството все още има някакво оправдание да съществува. Че има личностти, които се усмихват пред лицето на смъртта и болката. Че Душата винаги ще бъде над мръсотията на живота и ще трепти само в най-чистите му форми.

sunset-122980_640

Светът е ужасно място и ние знаем това, но прекалено често забравяме, че той, също така, е прекрасен. И трябва да бъдем искрено благодарни на Антоан, че ни го напомни.  Това е човек, който е успял да надрасне себе си в името на любовта. Нима може да има нещо по-красиво?

Мюсюлманинът, който раздаваше прегръдки в Париж със завързани очи:

http://offnews.bg/news/Sviat-_12/Az-sam-miusiulmanin-Viarvam-ti-viarvash-li-mi-i-ti-video_594322.html

Поредното доказателство, че за Истината няма религия, раса или каквото и да било друго ограничение. За да разкриеш себе си пред толкова много хора трябва кураж, но за да го направиш в такава ситуация, е необходима чудовищна смелост.

Когато човечеството потъна в мрак, два лъча светлина отказаха да се подчинят. Две личности ни показаха нещо съсвсем простичко – че човекът може да бъде или страх, или любов. Те направиха своя избор. Сега е наш ред.

Share This:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.