Светът премина през поредното ужасяващо бедствие – Нова година

Оцеляхме! Въпреки че Нова година е екстремен празник с високи нива на риск, ние все още сме тук! БРАВО!

Човечеството отново ни изненада със удивителната си способност да се унижава като посрещна новата година под военна обсада. Като се започне от стотиците полицаи на всеки голям площад на планетата и се стигне чак до градовете, в които събирания по площадите изобщо нямаше, то спокойно бихме могли да заключим, че хората нямат капка себеуважение.

Човек е в коледно настроение. 2016г. наближава и ти се иска единствено да… бъдеш претърсен и опипан от две дузини полицаи на път към площада, от който ще гледаш фойерверките.

Вие празнувахте Нова година гърчещи се от страх, само защото няколко малоумника стреляха с автомати в някакъв град! Какво ви става?! Толкова малко ли е нужно, за да смачкаш цялото човечество? Наистина ли Земята трепери и се крие заради един несъществуващ и изключително нищожен по сила враг? Ако ще се страхувате, то тогава нека поне да е от сигурността, а не от опасностите.

Нова година дойде и в телевизията. С гордост мога да обявя, че този път медиите надминаха себе си в това да бъдат противни. По всеки канал бързаха да ни информират кой и как е умрял, за да може, ако случайно някой е в добро настроение, това да се промени.

8330256347_b5e6d11418_o

И не на последно място, светът отново се оплака от зарята. Това са фойерверки! Те  гърмят и светят и на всичкото отгоре са цветни! Не можете да спите? Не ми пука. Опасни са за децата? Мога да назова поне един милион неща, които са далеч по-опасни за децата, но съвсем не са толкова красиви. Някой може да остане без ръка? О, я стига. Автомобилните катастрофи са абсолютен рекордьор като причина за човешката смъртност, но не виждам да сте се отказали от колите си заради това.

И не, когато зарята е само на централния площад, няма никакъв смисъл. Идеята на Нова година е, че тя настъпва за всеки от нас. Че всеки може да участва в озаряването на нощното небе пък било то и само с малка ракетка. Да ми се обяснява, че мога да гледам, но не и да участвам, е откровена подигравка.

Без заря следващата година няма как да настъпи. Ако искате да спрете времето, достатъчно е просто да унищожите всички фойерверки.

Share This:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.