Най-добрият начин да се изплюете върху любовта – Бракът

Непрекъснатата нужда на хората да се самоунижават вече не ми прави впечатление. Но решимостта им да унижават и любовта си по всякакви възможни начини понякога наистина ме стъписва. В тази статия ще обсъдя колко голяма гавра с истинската обич е встъпването в брак.

Wedding_rings_photo_by_Litho_Printers

В миналото бракът не се е сключвал заради любов, а за да се потвърдят законово отношенията между мъж и жена (най-вече финансовите отношения). След като той вече няма политическо значение, би трябвало човечеството да се е сетило, че той няма никакво значение. В миналото уговорените бракове, може и да не са били чудесни, но поне и не са се престрували на такива – те са били просто един договор и нищо повече. Но бракът като символ на любовта между двама души е най-голямата обида за връзката им, която може да съществува.

Сега ще ви представя една от най-големите дилеми, които съм срещала:

Кое е по унизително:

                                               – законът да потвърди връзката ви;

                                               или

                                               – свещеникът да потвърди връзката ви?

Ако нито едното не се случи, то вие не се обичате, и вашата връзка е по-малко стойностна от връзките на тези, които са се довлачили до олтара и са се гмурнали в слузта на сватбената церемония, докато чуят заветните думи: Обявявам ви за съпруг и съпруга. Излиза, че правителството и църквата стоят над любовта и тя трябва да поиска от тях да бъде приета.

А те дори имат право да ти кажат не, например при гей-браковете. Хомосексуалните хора са толкова дискриминирани, че те дори нямат правото да унижат любовта си. Е, как да не си горд, че живееш в това общество?

New_Orleans_Wedding_Ceremony

Решението на една двойка да сключи брак показва, че тя има нужда някой друг да признае връзката им. Тоест, ако те двамата си знаят, че са заедно и ще бъдат заедно до края, това не значи нищо. Но ако са го обявили на цялото общество чрез сватбата си, това вече е сигурна работа.

Разбира се, човечеството е намерило цели два начина да направи бракът още по-жалък, макар това да изглежда напълно невъзможно. Ще им отделя само по едно изречение, за да избегна нервен срив.

Предбрачният договор – въпреки че хитро се опитва да докаже, че брака не е за пари, самото предположение, че би могъл да бъде, е върховна обида за отношенията на двойката.

Разводът – за Бога, ако ще сключваш брак, поне имай достатъчно себеуважение, за да вземеш решение за цял живот.

2591285573_75d9e1c545_o

В любовта няма „преди“ и „след“. Не можеш да кажеш на някого „Ще те обичам само в случай че…“, нито можеш да се измъкнеш от любовта, тъй като тя е завинаги. Това е последното доказателство, че бракът няма нищо общо с любовта.

Единствената ми утеха е, че повечето хора, които сключват брак, така или иначе не се обичат, така че стотиците сватби всеки ден не са актове на поругаване на любовта, а просто възхвала на всичко, което не е любов.

Share This:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.