Ако хората не бяха съвършени…

Ако хората не бяха съвършени, положението щеше да е наистина притеснително.

bottles-87342_640

 

Замислете се: За малко повече от век хората унищожиха природни ресурси, които са се натрупвали в продължение на милиони години. С действията си застрашават живота на всеки друг биологичен вид на планетата. Отравят въздуха, отравят водата, отравят почвата. По тяхна вина горите изчезват, ледените шапки изчезват, Природата е в агония.

pedestrians-400811_640

 

И въпреки че виждат, че на Земята няма място за всички тях, те продължават да се размножават. Имат поколение от егоизъм и неразумност. Обричат децата си на безперспективност. Обричат техните деца на глад и на страдания. За децата на другите не мислят изобщо.

blogging-336376_640

 

Движат живота си по образец, така че да пасне на заобикалящия ги свят. Получават образование, защото така трябва. Ходят на работа, която мразят в продължение на 40 години, без да си дадат шанс да сбъднат мечтите си. Създават семейство, защото така е прието. Изпълняват ролята си на съпруг/съпруга, син/дъщеря, майка/баща по задължение, а не по собствена воля.

ferrari-1461250

 

Измерват живота си с материалните си притежания. Символите на успеха им са колите и апартаментите им. На върха на обществото поставят тези, които имат и яхта. Прекарват безкрайни часове в купуване на дрехи, бижута, обувки и т.н. Или пък видео игри, телефони, компютри. Притежанието на стоки от магазина ги прави щастливи.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Нямат никакви духовни търсения. Не са изпитвали истинска любов. Мислят си, че искат да се развиват, но никога не предприемат действия. Потъпкват свободата си в името на спокойствието. Не рискуват за величие.

Страхуват се от себе си, страхуват се от другите. Заграждат се с хора, за да поддържат илюзията, че не са сами, но никога не се отдават напълно от другия. Връзките им са базирани върху удобство и сигурност. Бягат от емоцията.

 

(Всичко това рисува една много мрачна картина. Добре че историята продължава по следния начин:)

НО…

man-142495_640

 

… Хората пожелават недостижимото. Грешат и отвъд грешките намират светлина. Умеят да плачат, когато са щастливи и да се усмихват, когато страдат. Жертват се в името на безнадеждното. Мечтаят, дори когато не вярват.

Слава Богу, хората са съвършени. Остава само да се сетят.

Share This:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.