Четирите суперсили на човека

Хората имат четири свръхспособности, които са основните предпоставки за съвършенството им. Ето кои са те:

 

 Способността да живееш

Да се родиш в този свят ти дава неограничен брой възможности в рамките на друга неограниченост. Да бъдеш тук на земята е шанс да изживееш душата си като човек и да постигнеш всичко като човек. Аз-ът може да въприеме себе си чрез човешко тяло и човешко съзнание. Може да достигне до определени точки на познанието, невидими за никоя друга форма на съществуване. Този живот ти дава точно това небе, точно тези земи и точно този океан. И възможността да ги видиш, да ги имаш и да се слееш с тях е пред теб. Тук можеш да побереш цялата Вселена в един-единствен миг. Ако хората нямаха способността да живеят, щяха да имат просто едно вечно небитие.

 

Способността да умреш

Когато вземе всичко, от което имаш нужда в дадено прераждане, човек се нуждае от изход. Ето защо той умира. Смъртта дава особен вид стойност на живота, защото така той никога не се превръща в даденост. Умирането е възможност за измерване на прогреса, направен в един човешки живот. Престоят ти на земята е определен период, в чийто край може да се види точно какво си постигнал. Смъртта води до ново начало, което обаче стои на по-високо ниво от предишното. Това, което си научил в предишните животи не се загубва, но и не пречи на следващите. Всяка смърт е врата към нов нюанс на Вселенския спектър. Който не може да умре, би бил осъден на вечно съществуване без прогрес.

 

Способността да печелиш

На земята човек влиза в битки с неизвестен край за идеалите си.  Възможността  да победиш ти дава мотивация да вървиш нагоре към съвършенството. Самата победа е поредната стъпка към постигането на собствения ти свръх-аз. Успехите оформят личността. Те са знак, че си бил достатъчно добър за мечтите си. Те доказват, че си достатъчно зрял не само да желаеш, но и да имаш. Да преодолееш слабостите си, да получиш целта си, да изживееш любовта си – това е върховно себеутвърждаване на аз-а. Способността на човека да постига целите си дава смисъл на живота му.

 

Способността да губиш

Загубата осмисля победета и засилва личността. Когато е справедлива, тя ти позволява да откриеш грешките си и да станеш по-добър. Когато е несправедлива, ти дава възможност да избереш да се бориш въпреки това. Страданието е една от най-дълбоките емоции на човека, чрез която той открива красотата на собствената си тъмнина. Всеки удар, който получаваш, изковава достойнството и волята ти. Изправянето след удара, доказва, че си станал по-силен и по-готов за целта си. Да загубиш нещо, което обичаш, е друга форма на изживяване на любовта ти към това нещо. Ако нямаше загуба, щеше да има само безмислено постоянно имане.

 

Човекът може да постигне целият спектър на Вселената заради тези четири способности. Как ще живееш, защо ще умреш, кога ще спечелиш и какво ще загубиш – това са въпроси, които заслужават красив отговор.

Share This:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.