Дебела, грозна и тъпа – Това не е идеалът за съвременната жена

С удоволствие искам да съобщя, че това ще е най-повърхностната статия, която ще напиша. Но се налага да го направя в ситуация, в която тоталната посредственост заплашва да унищожи дори повърхностната суета.

Феминистките по цял свят са в триумф.  Модни компании започнаха да използват модели с целулит, а списания публикуват снимки на дебели жени. Похвално! Половината проблеми на човечеството са вече решени! Чудя се само кой печели от това? Освен комплексираната дебелана в кухнята, която не може да прояви характера да спре теленовелата и да стане от дивана.

Да, разбира се, че моделите в списанията налагат нереалистични стандарти за женската красота, заради прекомерното използване на грим и фотошоп. Но толкова ли е лошо поне един стандарт в света да е висок? Не се сещам за много други, които са такива. Ако жените са мотивирани да изглеждат добре, има много по-голяма вероятност да го правят.

Ако на кориците на Vogue и Elle започнат да се появяват модели с целулит, стрии и множество излишни килограми, жените по света ще приемат, че това е поредното нещо, което е „ок“.  А защитничките на новите тенденции ще са успели да сведат критериите за красота до собственото си ниско ниво, вместо те да се издигнат нагоре.

Жените, които не са чак толкова привлекателни, очевидно нямат с какви други качества да компенсират липсата на красота. Те не искат да разгърнат талантите си в други области, те просто искат всички останали да са непривлекателни  колкото тях. Това е поредната извратена концепция за справедливост в съвременния свят.

Трябва също да отбележа, че съотношението на грозните жени обективно е 1-2 на милион. Жените СА много красиви по принцип. При всяка можеш да се възхитиш от някакъв детайл – черти на лицето, очи, коса, ръце, крака и т.н. Проблемът е, че не го осъзнават и не развиват даденостите си. Красотата не е нещо, което им е отнето от генетиката. Тя им е отнета от собственото им нежелание да се стегнат и да се погрижат за себе си.

Но нека отговорим и на фундаменталния въпрос: Необходимо ли е жената да е красива? Да. Жената е нежност, романс и изящество. Тя е мрак, мощ и гордост. Тези неща са истинската ѝ същност и винаги са красиви.

Share This:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.