Плащането на данъци не е повод за гордост

Поради липсата си на качества и постижения, хората трябва да намерят все нещо с което да се гордеят. И тъй като служенето на Системата е единственото, в което го бива, те избрали плащането на данъци.

Данъкът е плащане на държавата срещу услуга, която тя извършва за теб – това да те управлява. Данъкоплатецът дава средства на безлична институция, за да може тя да е способна да отнема свободите му. Тези пари се взимат от собствения ти труд, за да може масата от безгръбначни навън теоретично да върви по асфалт без дупки. След като осъзнаеш това, можеш само да въздъхнеш, да им платиш, и да насочиш вниманието си към по-важни неща.

Само че човекът може да се изврати във всяка сфера и тук отново го е доказал. Примерните членове на общество се гордеят от факта, че са съвестни граждани и поемат своя социален дълг. Ще си поплача, но не от възхищение. Само човек със самочувствие на смачкан червей би избрал да се гордее с плащането на данъци.

Ако Системата ви притиска да се подчините, поне го направете с негодувание. Вместо това, ние непрекъснато чуваме изречения от рода на: „Трябва да има правила.”,  „Правилата трябва да се спазват.”, „Добре е да има камери по улиците.”, „Покажете личната си карта на рецепцията в хотела.”, „Всеки е длъжен да си плаща данъците.” и т.н.

Очкавано е, че духовното ограбване на личността им няма да направи впечатление на хората. Но трябва да се надяваме, че ,когато става въпрос за пари, поне алчността и егоизма им ще ги подтикнат към недоволство. Но ерата на егоизма свърши, сега работим за колектива.

Човек може да се гордее само с това, че е дал нещо на Вселената. Научно откритие, велика книга, или нова мисъл. Революция за по-синьо небе, момент на абсолютно щастие, или най-черната сълза. Истинският човек е горд, когато е себе си и когато създава собствените си правила. Затова бъдете повече. Бъдете силни, смели, мечтаещи и можещи. Тогава ще има с какво да се гордеете.

Share This:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.