Нео-нацистът и Нео-будистът – съюзниците в убийството на света

Нео-нацистът и Нео-будистът. Това са двамата човека, които ще убият света. Те са в таен вековен заговор, а дори не подозират за това. Те са тук за да поробят целия спектър и да го превърнат в едно обединено нищо.

Разбира се, те биха предпочели да работят без другия. Но сами никога няма да постигнат целта си. Долният насилник няма силата да владее целия свят. Хрисимият колективист не може да убеди хората в доктрината си без заплаха. Всеки от тях може да добие влияние само като опозиция на другия.

Когато видиш как безмозъчна отрепка пребива представител на малцинство на улицата, никога няма да поискаш да бъдеш като него. Но когато чуеш пророк в бяла одежда да проповядва тотална еднаквост между хората с безжизнена усмивка, си готов да приемеш всяка алтернатива.

Когато някой ти предложи да се откажеш от личността си в името на колектива и да принесеш тялото и разума си в жертва на несъществуваща истина, ти никога няма да искаш да го последваш. Но когато видиш облетите в кръв ръце на тиранина, който е готов да разкъса всеки избрал да бъде себе си, си готов да приемеш всяка алтернатива.

И след като, подобно на всичко останало в съвременния свят, алтернативите са само две – всички пътища водят към края на човечеството.

Нео-нацистът. Той смята, че е по-висш от другите заради това, което му е дадено, а не заради това, което е постигнал. Той вярва, че всяка форма на различие е престъпление, за което наказанието е смърт. Той вижда мъжа като безсърдечен звяр, а жената като средство за произвеждане на деца. Той поставя на пиедестал ценности като семейство, нация, раса, които могат да се обединят само с една дума – колектив. Той използва свещени думи като родина и чест за да изрази низшите си страсти и страхове. Този човек е напълно празен и гнил отвътре.

Този човек не би ме тревожел твърде много, защото той никога няма да превземе света. Хората винаги ще продължат да се борят срещу властта на грубата сила. Но този човек ме тревожи много, защото глупостта му ще го направи опората, на която другият ще построи царството си.

Нео-будистът. Този човек отрича достойството и силата в същността на човечеството. Той проповядва службата на безличната маса като най-висше дело. Той смята индивидуалността и отстояването на лични принципи за чудовищни прегрешения срещу изконното право на обществото. Той е склонен да защити всеки, който се самоизразява чрез слабост, неувереност и страх. Той иска да постави личността под тоталния контрол на тълпата, за да предотврати прогреса и себеосъществяването във всяка тяхна форма. Този човек е паразит, който носи най-заразната болест.

Този човек има потенциала да владее света, защото той не властва като външна сила а кара човека сам да си сложи оковите и да ги носи с гордост. Само че тази пропаганда е толкова противоречаща на всеки инстинкт за живот, че никога не би проработила, ако ги нямаше другите. Съвременната епоха на толерантност и мир се дължи само и единствено на Втората Световна Война. Хората не са се научили да приемат всичко, тях просто ги е страх от това да бъдат избивани.

Да, Нео-нацистът и Нео-будистът можеха да убият света. Но пред тях има една пречка. Абсолютните са тук. Мораториумът на духовната смърт вече е в сила. Сега в света на власт са живите.

Share This:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.