Извънредно! Комунизмът падна

Всеки българин със сигурност безброй пъти е водил следния разговор:

– Днес времето е слънчево.

– Е, да, ама преди 89-та какво слънце имаше.

или

– Купих си нова чанта.

– Е, да, но по Бай Тошово време циганите работеха.

Всеки разговор в страната рано или късно стига до комунизъм. Ето защо чувствам за крайно необходимо да съобщя: Комунизмът свърши. Преди 30 години.

Преживейте го. Живейте днес. Оставете опашките за банани и чавдарчетата на спокойствие в миналото. Да, демокрацията може да ви е отнела всичко, но трябва да го превъзмогнете най-накрая. Освен това, ако за трийсет години не сте си го спечелили обратно, вината си е ваша.

Новата епоха е тук. Няма смисъл да се жалвате. Трябва вие да се приспособите към настоящето, а не да опитвате да накарате времето да върви назад.

Най-притеснителни са тези хора, които дори не са били родени преди 89-та, и все пак плачат за комунизъм. Те се жалват, че няма да могат да купят обувки на децата си. Това, че няма да могат да ги възпитат с воля, самочувствие и достойнство не ги тревожи. Все пак да отглеждаш безмозъчно зомби не е проблем, стига да можеш да го да му вържеш връзките на панделка.

Срутването на системата е дало възможността на хората да построят каквато си поискат реалност. А те все още страдат за предишната си клетка.

Докато вие още плачете за вчерашния свят, днешният умира. Ако наистина искате да живеете в собствената си утопия, стегнете се и работете за нея. Или поне оставете тези, които имат визия за бъдещето да го правят. Светът търси ярки индивидуалности, които да вярват в безкрайността на способностите си. Бъдете от тях или не стойте на пътя им.

Share This:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.