Десетте божи заповеди – успешно изпълнени от овцете

Да нямаш други богове освен мене.

Овцете със сигурност нямат други богове. Те просто следват своя християнски пастир, похапвайки трева.

Не си прави кумири.

Овцете са изпълнили успешно и тази заповед. Те не си създават никакви кумири или подобия на това, което е на небето. Те пасат, придвижвайки се неотлъчно от стадото си.

Не изговаряй напразно името на Господа, твоят Бог.

Отново точно попадение. Нито една овца няма да възкликне „О, Боже!“ или „Боже, Господи!“. Тя е заета с блеене.

Помни съботния ден, за да го освещаваш.

Признавам, че тук овцете може да изпитат леки затруднения с определянето на това кой точно ден е събота. Но по всяка вероятност те няма да работят на този ден и тъй като ще останат верни на всички останали нареждания, ще го освещават.

Почитай баща си и майка си.

Всяко агне слуша майка си и изпитва страхопочитание към баща си. То никога не би проявило неуважение към нито един от двамата.

Не убивай.

Поредната отметната точка от белите овчици. Те не убиват нито други животни, нито пък такива от собствения си вид. Овцете са изключително миролюбиви и никога не проявяват склонност към егоистични желания. Не спорят, не се карат, не се опитват да следват лични стремежи. Всяка от тях знае, че стадото е над всичко.

Не прелюбодействай.

За овенът, това ще се окаже непосилна задача, но, както знаем, религията винаги е съдила жените много по-строго по отношение на сексуалния морал, а женската овца не извършва прелюбодеяния.

Не кради.

Максимален резултат. Една овца никога няма да открадне от друга. За да е възможен процесът на кражбата, някоя от тях първо трябва да е поискала нещо за себе си, а такава опасност няма.

Не лъжeсвидетелствай против ближния си.

Няма случай в историята, когато овца да е изговаряла лъжа.

Не пожелавай нищо, което е на ближния ти.

И последната заповед се следва стриктно. Овцете нямат желания към онова, което е на другите. Те искат само спокойствие и колективизъм.

Както можем да видим, Десетте Божи заповеди са насочени към грешния биологичен вид. В Рая се ходи на паша и като стадо, а в това овцете винаги ще бъдат по-добри, отколкото хората.

Share This:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.