Обществото не уважава собствените си ценности

Обществото не уважава моите ценности и това е нормално. То няма дълбочината да го направи и не е достойно дори да опитва. Но обществото не уважава и своите ценности, което вече е притеснително.

Хората твърдят, че законът е над всичко. Те вярват, че друг трябва да управлява живота им, и че правилата трябва да бъдат спазвани. Въпреки това обаче, те непрекъснато нарушават закона, постоянно недоволстват то създалите се правила и презират онези, които ги управляват. Хората смятат, че е правилно държавните институции да са на власт и все пак прекарват живота си плюейки по тези институции. Аз уважавам закона като изключително ефективно оръжие за масово духовно унищожение. Хората го възприемат като боклук, който е там, за да им гарантира, че никога няма да им се наложи да бъдат силни.

Обществото почита религиите. Но на практика никой не живее според тях, боговете биват непрестанно унижавани и принизявани до човешки лигавщини и прищевки. Аз уважавам свещенните книги достатъчно, за да ги обявя за най-успешните пропагандни бюлетини на всички времена. Вярващите оценяват своите текстове толкова ниско, че дори не ги смятат за достойни да бъдат подложени на критика.

Всяко едно съвременно движение не уважава собствената си идеология.

Нищо друго не е успяло да унижи жените толкова, колкото феминизма. Феминистите представят жените по два начина. Или като жалка, слаба, безпомощна жертва, която не може да постигне нищо без помощта на организации, или като разплута, грозна дебелана, която пребива мъжете и харесва евтин извратен секс.

Едва ли друг е склонил повече хора към хомофобия, отколкото лгбтик+. Те представят хората от тези групи като жертви, които реват и се жалват пред институциите, молейки за права. Мрънкоча им непрекъснато унижва тези с различна сексуална ориентация или възприятие за себе си, защото ги поставя в слабата позиция. На всичкото отгоре те имат наглостта да твърдят, че са посланници на любовта и свободната мисъл, когато всъщност искат просто комунизъм, облечен в розово.

Никой не може да принизи животните дотам, докъдето ги принизиха веганите. Те вярват, че животните не се стремят към прогрес и че не желаят да си сътрудничат с човечеството. За веганите не е достатъчно да мачкат хората, давайки им права. Те искат да причинят тази низост и на животните. И тяхната свобода трябва да бъде отнета, и те трябва да гледат през рамката на онеправданите.

Всеки колективист обижда най-много онова, което твърди за себе си. Патриотът ще плюе върху знамето на държавата си, размахвайки го на политически протести. Ще  заклейми националните си герои, татуирайки ги върху врат, който няма какво да носи. Ще оправдава простащината си с национален характер, ще нарича падението си любов към родината. Самото му съществуване ще бъде унижение за културата на народа му. Меркантилният ще плаче за преразпределение на благата. Той, който цени парите, ще отрича тяхната същност – едни да имат много, а други малко. Той ще е готов да се сдобие с тях по най-жалкия и нечестен начин, убивайки стойността на най-важното в живота му. Романтикът ще нарече лигавенето любов. Той ще подарява плюшени сърца на четиринайсти февруари и ще яде шоколадови бонбони с глуповата усмивка. Той ще твърди, че обича, а после ще спре, сякаш нищо не е било и ще „обича“ друг, наричайки себе си „влюбчива натура“. Амбициозният ще посвети времето си на това да победи другите, вместо на това да победи собствената си слабост. Неговите цели завинаги ще останат посредствени, неспособни да стигнат по-далеч от директор на фирма или президент.

Обществото не уважава своите ценности по една съвсем проста причина – то е неспособно на уважение.

Share This:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.