Хората стават пълнолетни преди да се пенсионират

Сред множеството извращения на човечеството, напоследък особено ярко изпъква идеята за пълнолетието. Светът твърди, че е разумно и правилно да прекараш половината си младост като „дете“. Нека проверим дали в това има смисъл.

Да чакаш осемнайсет години, за да започнат да те взимат на сериозно, е пълен абсурд. Само защото някакви си хора са се родили по-рано от теб, не означава, че знаят повече. Всъщност обикновено те не знаят нищо и е нелепо твоята преценка да няма същата стойност само защото не ти достигат определен брой месеци. Този проблем съществува и при децата. Ако някой е на четири, това не означава, че всичко, което той казва, е грешно. Дори когато налучкват, повечето деца се справят доста по-добре със съставянето на изречения от средностатистическия възрастен.

Когато надхвърлиш дванайсет, вече не си дете. Макар светът да се опитва да ни убеди в обратното, човекът става съзнателен преди да стъпи с единия крак в гроба. На тази възраст той може да взима ключови решения за живота си, може да определя себе си и да избира своите битки. Разбира се, съвременният човек никога не би могъл да го направи, но това е резултат от грешно възпитание и проминаване на мозъка, а не реално състояние на природата му.

Дундуркането е забавило развитието ни с приблизително шест години. Има причина всички осемнайсетгодишни да разсъждават като деца. Просто така са научени. В миналото юношите са управлявали кралства и са предвождали армиите си в поход към опустошителни сблъсъци. В днешно време се смятат за прекалено тъпи да гласуват. В миналото са се борили за любовта си и са отглеждали децата си, а сега се твърди, че непълнолетните не могат да изпитват дълбоки чувства. Потресаващо.

Както винаги, държавата и обществото са се съгласили да живеят според тази простащина, ограничавайки младостта. Всичко, което е забранено на непълнолетните, е в пълно съзвучие с тяхната същност.

Възмущението, че са голи, е смехотворно. Интересно ми е кой трябва да си показва задника? Седемтесетгодишните? Осемдесет? Личността трябва да се радва на голотата си преди да ѝ се е наложило да ходи с бастун.

Още по-нелепа е идеята, че не трябва да правят секс. Има причина тийнейджърите да мислят за секс повече от всички останали. И е желателно той да се практикува, докато все още имаме физическата възможност да го направим. Не виждам скандала, не виждам драмата. Напълно логично е човек да прави повече секс на петнайсет, отколкото на трийсет и пет.

Наркотици, цигари, алкохол. Кой по дяволите очаквате да ги консумира, ако не непълнолетните?! Та на тях това им е работата. Те са млади и имат нужда да експериментират. Човек няма друго време, в което да се отдаде на пороците си. Когато тези неща стават позволени, те вече не представляват интерес за никой, който има себеуважение.

Никой няма право да ти казва как да живееш като те дискриминира на база възраст. Това е поредната форма на робство, която колективистите усукват около врата на отделния индивид. Чудовищно е закона да каже „Ти нямаш право на свръхлюбов с човек на четирийсет, защото си на петнайсет.“ Това е тотален диктат и престъпление срещу човешката душа.

Всеки сам определя пътя си. За повечето хора величието си остава непостижимо, за други е на една ръка разстояние. Има души, които приключват земния си път преди да навършат въпросната зряла възраст. Що за гнусна мизерия е да си третирал някого като невръстен през целия му живот?

А и наистина ли някой е бил достатъчно тъп да си помисли, че зрелостта на човека се определя от това на колко години е тялото му?! Имайки предвид факта, че някои хора са на милиарди години, а други едва на няколко хиляди, подобен метод е не само неправилен, но и откровено малоумен. Дори и чисто на ителектуално ниво, човек или е умен, или не е. И един умен четиринайсетгодишен по всяка вероятност знае повече от един дърт простак.

Не може да има правило  кога се превръщаш в личност, тъй като това е строго индивидуално. Детството свършва тогава, когато Аз-ът заяви, че е свършило. При някои този процес продължава до към петдесет, при други обаче завършва още на четиринайсет.

Човешката душа носи цялата Вселена в себе си във всеки един момент. И времето, което прекарва тук, става само и единствено според условията, определени лично от нея.

Share This:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.