Човечеството оцеля след смяната на времето

Повече от 24 часа по-късно, спокойно мога да потвърдя: Човечеството оцеля. Безкрайно тежкото изпитание известно като преминаване към лятно часово време, още веднъж бе преминато от хората.

Според медиите, всяка последна неделя на март милиони хора просто умират, защото не са могли да понесат промяната в часа. Всяка година настава апокалипсис, който застрашава съществуването на човечеството като вид.

Стрес, раздразнителност, безсъние, паника, инциденти, хронични заболявания, икономически сривове, инфаркти, катастрофи, самоубийства – и всички това само защото сме подместили стрелката на часовника. И горките бедни многострадални хора преживяват това цели два пъти в годината. Как да не се възхитиш от такова геройство!

Но това далеч не е единственото сериозно предизвикателство за човечеството. Има куп други катаклизми, които хвърлят всички в паника и едва не слагат край на крехкото ни съществуване. Грейна слънце. Заваля дъжд. Духна ветрец. Не мога да разбера как хората се изправят срещу такива мощни заплахи всеки ден и все пак се прибират вкъщи живи и здрави, за да прекарат още един ден от живота си в мрънкане.

Проблемите продължават и в технически план. Катастрофи като изгасването на тока или спирането на водата ни дебнат зад всеки ъгъл. Понякога дори асансьорът се разваля или (да чукнем на дърво) интернетът спира. Но дори в такива ситуации има оцелели, направо не е за вярване.

Човекът не е уязвимо хилаво безсилно нищожество, което изпада в колапс само защото светът около него е трепнал.  Човекът е господар на времето, съюзник на деня и нощта и животът му не зависи от стрелките на часовника. Той посреща слънцето заедно с пясъците в пустинята, предизвиква вятъра във вътрешността на торнадото и плува сред айсбергите в ледените морета. Човекът може да издържи на всичко, както и да понесе нищото. Ако вие не можете, се запитайте къде е проблемът.

Share This:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.