Консервативността – стълбът, на който се крепи света

В наивните си младини, често проповядвах либералност. И все още щях да го правя, ако хората имаха достойнство. Но скорошното обществено развитие ме накара да осъзная, че в момента света се крепи именно върху консервативността.

Либералността се бърка с лигавене. Либералност е да искаш да бъдеш приеман такъв какъвто си и да не бъдеш съден според стандартите на обществото. Лигавене е да очакваш другите да ти се чувстват длъжни само защото си в малцинство и да очакваш всеки да се съобразява с най-малкия ти дискомфорт вместо да гони собствените си цели.

Всеки обвинява останалите в нетолерантност, расизъм, сексизъм, хомофобия, шовинизъм и фашизъм, но в същото време не забелязва, че гази сред брокат и цветни мехурчета. Върху нас се излива порой от права, всяко по-цинично и унизително от предишното. В момента в западното общество е разрешено всичко… стига то да води до отричане на Аз-а. А хората нямат проблем с това условие.

Но не се притеснявайте, не всичко е толкова черно. Хмм… не. В случая трябва да кажа: Не всичко е толкова розово. Все още има консервативност.

Има няколко държави, които се трудят денем и нощем да запазят малка частица от тъмния сектор на картата на света. Разбира се, предателството на Саудитска Арабия с даването на гражданство на робота беше тежък удар, но Русия и Северна Корея са още тук. Мисля, че човечеството дължи тържествени благодарности на господин Путин и господин Ким. Ако не бяха те, досега съвсем да сме потънали в розова пихтия.

А и във всички останали страни по-света все още има хора, които не са били пометени от влачещо-толерантната неоколективистка псевдолиберална обществена идеология.

Консерваторът е човек, който допуска, че една двойка може да се състои от мъж и жена. Той предполага, че половете са около два и че на трийсет години всеки вече би трябвало да е установил своя. Той е склонен да вярва, че броят на сексуалните патньори на един човек е по-нисък от броя на ръкостисканията му. Той гледа прогнозата за времето по телевизията, вместо да си инсталира подкожен чип, който да му я декламира. Той не смята, че един жълт квадрат е велико произведение на изобразителното изкуство. Той дори е достатъчно наивен да очаква, че една книга ще има герои и смисъл. Общо взето, консерваторът е много симпатично създание.

Розовият потоп е на вратата ни. Единственият начин да го отклоним е да заменим лигавенето с мислене.

Share This:

One thought on “Консервативността – стълбът, на който се крепи света

  • май 28, 2018 at 9:14 pm
    Permalink

    Повечето ви аргументи са абсурдни, но ми е забавно да ви чета.

    Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.