Кармата – тежестта на свободния избор

Кармата съществува. Тя не е нещо сложно или абстрактно, тъй като нейното присъствие може да се наблюдава постоянно и навсякъде. Кармата е вътрешна и междуизмерна причинно-следствена връзка, която проследява развитието на Душата. Или иначе казано – когато пуснем един химикал, той пада.

Според всеобщата теория кармата разделя света на правилно и грешно. Ако правим добри неща, ще натрупаме добра карма и обратното. Ако в миналото си мамил хората, сега ще ти изневерят. Ако в предишен живот си бил сериен убиец, сега няма да ти купят колело, за да страдаш. Пълни глупости. Според кармата няма правилни и грешни действия. Тя казва само, че действията имат последствия. Ако замерите някого с яйце, той може да се ядоса, да се засмее или да реагира по всякакъв друг начин, отделяйки съответната енергия. Кармата е факта, че веднъж хвърлено, яйцето вече не може да бъде върнато и всички последствия от неговото хвърляне ще трябва да бъдат понесени.

Когато говорим за по-важни решения като това да следваш мечтите си докрай или да предадеш любовта на живота си, тяхната енергия остава в душата завинаги и се пренася в следващите животи. Това не означава, че Вселената ни награждава или наказва. Тя просто ни оставя да стигнем там, накъдето сме тръгнали. Кармата не смята, че е неправилно да пътувате към Марс. Тя просто отбелязва, че няма да постигнете това, ако поемете към Венера.

Кармата е предизвикателството, което прави свободния избор възможен. Всяко едно решение пречупва времето и пространството и отхвърля останалите пътища, по които е можело да поемем в дадената ситуация. А всеки избор на нов път ни открива още и още посоки, които можем да следваме.

Кармата ни помага да разберем, че за всичко си има причина. И че тази причина винаги сме самите ние.

Share This:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.