Свръхнаселението – Проблемът, от който „се раждат” всички останали проблеми

Човечеството има само два проблема. Първият е, че е духовно мъртво. Вторият е свръхнаселението. Първият е доста труден и сложен за преодоляване. Но разрешаването на втория изглежда доста просто: Накарайте хората да спрат да раждат. Това ще унищожи всички други неблагоприятни тенденции, които са се превърнали в глобални проблеми.

Глобално затопляне. Основната причина за глобалното затопляне е човешката дейност. Ако няма седем милиарда души на земята, то ще бъде забавено или дори спряно. Ограничаването на глобалното затопляне ще реши още десетки проблеми, включително природни катаклизми, изчезването на ледените шапки, повишаване на нивата на океаните, измирането на животински видове и т.н.

ГМО. Оправданието за генно-модифицираните организми е, че населението на Земята трябва да бъде изхранено. Когато осъзнаеш, че планетата ти не е в състояние да осигури съществуването ти, трябва да се сетиш, че си прекалил. Ако броя на земляните е разумен, ще има достатъчно храна с високо качество за повече от тях.

Нехуманно отношение към животните. Тук ситуацията е същата. Кокошките, кравите и прасетата няма да се отглеждат в отвратителни условия, за да може предлагането да смогне на търсенето. Крокодилите и норките няма да се убиват масово за кожи, защото няма да има стотици компании, които да правят чанти и палта от тях.

Обезлесяване. Човечеството няма да има нужда от толкова дървен материал, което ще намали изсичането на горите. Хабитатите на животните ще бъдат защитени, а нивата на въглеродни емисии ще намалеят.

Бедност. Много от държавите с най-бедни ресурси са и тези с най-висок прираст на населението, което означава, че проблемът ще се задълбочи в бъдеще. Ограничаването на раждаемостта ще позволи на тези държави да изградят по-устойчива икономика.

Престъпност. Бедността е сред основните мотиви за престъпления. Когато благата се разпределят между по-малко хора, нуждата от кражби и насилие ще намалее.

Война. В по-глобален мащаб, ограничените ресурси ще спрат да бъдат причина за войни.

Замърсяване. Намаляването на населението ще облекчи значително проблема със замърсяването, тъй като средностатистически, всеки човек произвежда 1,2 килограма боклук на ден.

Енергийна устойчивост. По-малък брой хора означава по-ниски потребления на енергия. Това ще забави изчерпването на петролните ресурси и ще направи прехода към зелена енергия по-спокоен.

Контрол. Контролирането на огромна маса от човешки същвства изисква закони и постоянно наблюдение. Социалните мрежи, които предтавляват най-големите струпвания от хора, са и най-използвания метод за пропаганда, манипулация и управление.  Законите се въвеждат без съпротива, защото хората се чувстват заплашени от бедността и престъпността. Наблюдението лесно се представя като мярка за сигурност, когато всъщност цели да ограничи личната свобода.

Стадна принадлежност. Ако хората са толкова, колкото Земята може спокойно да поддържа, манипулацията, че трябва да мислим като стадо, а не като индивиди няма да работи. За всеки ще бъде по-лесно да се осъзнае като отделна личност, което в дългосрочен план ще доведе до пргрес за цялото човечество.

Качество. Развитието на човечеството в последния век ясно показва, че качеството е обратнопропорционално на количеството. В здрав свят без тотален контрол и масов колективизъм, личността ще е свободна да се развива и да надмогва себе си.

 

И в случай че все още има някой, които се съмнява в сериозността на проблема, нека прибегнем до малко статистика. Китай и Индия са двете най-населени държави в света, всяка от която има по над милиард жители повече от номер три, САЩ, където хората са около 330 милиона. Индонезия, Пакистан, Бангладеш, Мексико, Етиопия и Филипините имат над 100 милиона жители и продължават да растат. Нигерия вече е в седма, а коефициентът ѝ на плодовитост все още е 5,7. Според изчисленията на ООН, през 2100 Нигерия ще има население от 752 милиона, което ще е повече от цяла Европа, включително Русия, с 646 милиона. Нигер има коефициент на плодовитост 7,4. За Сомалия, Конго, Мали и Чад, той е над 6.0. Междувременно, средната продължителност на живота се е увеличила от 48 години през 1955 до 71.4 години през 2015. Нима светът не намира всичко това за притеснително?

И ето нещо много по-страшно от всеки филм на ужасите: http://www.worldometers.info/world-population/

 

Хората трябва да са наясно кой им е основният проблем. Те мрънкат за права, демокрация неравенство, бедност и климат, защото им е удобно, че решенията на тези въпроси не зависят лично от тях. Свръхнаселението се обсъжда, но всеки говори за „адаптация” към него, защото възможните разрешения не устройват никого.

Човечеството е съвършено, защото е единственият вид на планетата, който е способен да се самоунищожи. Но ако някога го направим, нека причината да бъде величие, а не слабост.

Share This:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.