Прераждането – Най-очевидното нещо във Вселената

Повечето хора не вярват в прераждането, защото няма научни доказателства. Само че всяка форма на логическо мислене подсказва, че човек има много животи, а като добавим и всички други доказателства, прераждането става най-очевидното нещо във Вселената.

Нека разгледаме няколко аргумента, всеки от който доказва тази теза, независимо от другите.

Вселената не е идиот. Всъщност, тя е изключително сложна и има план за милиарди години напред. Едва ли ще е пропуснала да даде на хората път за развитие освен 50-60 години в един земен живот. Тя знае, че душите са път към собственото ѝ развитие и им е предоставила цялата вечност. Ако допуснем, че нещата просто се случват и не са част от някакъв космически замисъл, то тогава трябва да обявим всичко за безсмислено и да разпуснем Всемира с довод пълно безсмислие. Така че невярването в прераждането е подценяване на цялата Вселена и като цяло е доста наивно твърдение.

Човешката душа е съвършена. Който вярва в съвършенството на човешката душа, знае, че тя има дълъг път да върви, и не се съмнява в прераждането. Душата иска да изживее себе си, да опознае света си и да се надгради. За това тя трябва да приеме различни форми, да изпита времето, и да разнищи всяка фибра живот, за да улови есенцията му.

Живял ли съм преди? Ако си зададем този въпрос, то е много вероятно да си отговорим утвърдително. Всеки от нас има същност, която се е формирала много преди сегашния живот и се проявява като черти на характера независещи от най-скорошните преживявания. Ако се запитаме, познаваме ли слънцето, вятъра и дъжда, ще осъзнаем, че историята ни с тях е започнала преди хилядолетия. Ако се загледаме надълбоко в себе си, ще видим, че знаем неща, които са с нас от зората на времето.

Ще живея ли пак? Дори човек да няма силна връзка с предишните си животи, то отговорът на този въпрос без съмнение е да. Всеки човек има безкраен потенциал, който не може да бъде развит в рамките на този живот, но трябва да бъде постигнат все някога. Освен това, толкова много неща в света очакват да ги изживеем и е наивно да си помислим, че бихме ги изпуснали. А и всеки има мисия, която ще бъде с него през вековете до края на вечността и ще го води до пълното му себеосъществяване.

По принцип, да не вярваш в преражданията няма нищо лошо. В същността на някои хора е да се нуждаят от материални доказателства, а в някои случаи отричането на реалността дори е чаровно. Само че когато това невярване е толкова масово, то неизбежно води до проблеми.

Заради общата заблуда, че прераждания няма, хората мислят за човечеството и земята за най- много 50-100 години напред. Повечето са загрижени за бъдещето на света само дотогава, докато то засяга пряко тях или децата им. Някои се опитват да се грижат за бъдещето на планетата и на човечеството, но когато не го виждат като грижа за собственото им бъдеще, мотивите и целите им се изкривяват.

Съвсем малко са тези, които мислят как да променят света по такъв начин, че когато се върнат след 100-200 години, да могат да продължат личното си развитие възможно най-успешно. Когато знаеш, че ти и светът ти сте свързани през животите, усещаш по-силна мотивация и отговорност да го направиш възможно най-добър. Когато осъзнаваш пътя, който имаш да изминеш като душа, искаш да постигнеш възможно най много в настоящето прераждане. Ето защо е добре всеки път когато вземаме решение, да сме наясно, че то ще има влияние върху цялата вечност пред нас.

Share This:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.