Не всичко е секс

Сексът е интересна тема. Хората се вълнуват от нея и обичат да я обсъждат, в което няма нищо лошо. Но когато тя превземе напълно съзнанието им, нещата стават проблематични.

Плодовете не са полови органи. Мебелите също. А също и много много други неща. Всъщност единственото, което може да бъде определено като полови органи са…да, правилно се досетихте, половите органи. Но бананът е плод, а също и сливата, и е повече от тревожно, че когато дойде сезона на дините, почти всеки се сеща първо за гърди.

Езикът не е създаден, за да може на всяко изречение да се приписва сексуален подтекст. Ако е по време на флирт и е добре структурирано, може да бъда забавно, но ежеминутната му употреба е притеснителна. Ако се води следния разговор:

–  Е, Янаки защо не си паркира джипа в гаража?

– Ами прекалено му е голям и не може да го вкара.

Почти всеки ще направи автоматична асоциация със секс, което е абсурдно. То е толкова далеч от секса, колкото едно нещо би могло да бъде. В тази категория попадат и многократно по-зловещи неща като „Тази вечер Венци ще дойде у нас да… ми оправи компютъра.“  Не би следвало това да означава секс за здравомислещия човек.

В киното съществуват и други жанрове освен еротичния. Макар еротичните сцени да са приятни за окото, е добре понякога да гледаме филми,в  които те отсъстват. Режисьорите обаче не са на същото мнение. Секс сцените са неизбежна част от всеки съвременен филм, дори когато героите са в смъртна опасност или емоционално състояние, което изобщо не подхожда на подобен акт. Независимо дали сте в депресия, защото живота ви е безсмислен, или ви преследва сериен убиец, отговорът винаги се крие в това да спите с някого.

Музикалната индустрия не остава по-назад. Добре е да покажем малко голота, но след триста седемдесет и осмия задник има известна логика на човек да му се прииска да разнообрази. Тук отново се следва принципа, че независимо дали в една песен се пее за самота, случайна свалка или за разбито сърце, визуализацията винаги се случва посредством части на тялото, сред които не присъства лице.

Над деветдесет процента от шегите са за секс. И когато са именно на тази тема, дори не са налага да бъдат забавни. Достатъчно е просто да застанете пред тълпа от хора и да изкрещите „орален секс“, „цици“ или „гей“, за да ви се смеят с часове. Което, нека бъдем честни, е не само примитивно, но и доста плашещо.

Човешкото общуване не се гради на сексуално желание. Напълно извратено е някой да реши, че искаш да спиш с него, само защото се държиш мило, смееш се на шегите му или, не дай си Боже, му кажеш, че го харесваш. И все пак хората решават именно това. Абсолютно всичко от закачлива шега до прекалено широка усмивка може да се изтълкува като директно предложение. Така на практика самият факт, че забелязваш нечие съществуване, се приема като недвусмислено доказателство за сексуално влечение.

 

Вселената не е проектирана от Фройд. И слава Свръхчовеку. Дърветата не са пениси, езерата не са вагини, планините не са гърди или дупета. И противно на онова, което смята обществото, човешките емоции и мисли се простират отвъд сексуалността.

Share This:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.