Как да се държим на първа среща

Съществуват хиляди наръчници за това как трябва да се държим на първа среща, ако целим тя да бъде скучна и посредствена. Ето какво трябва да правим, за да постигнем нещо смислено.

Прескочете дребните разговорчета. Хвърлете се в дълбокото. Говорете си за вярвания, мечти и съкровени емоции. Излезте напълно от рамката на обикновеното общуване. Колкото по-бързо разберето нещо наистина важно за другия, толкова по-добре. За предпочитане е да избягат с писъци от вас още на първия час, а не след като са ви изгубили десет години от живота. Необичайните навици, предпочитанията и различните части на ежедневието на един човек нямат никаква стойност извън контекста на конкретната личност. Първата среща служи, за да се отговори на въпроса „Кой съм“ а не „Какъв съм“. Първо се вглеждаме в душата и чак след това установяваме, че обичаме да ядем леща.

Бъдете себе си. Мнозина се изкушават от възможността да се представят в нова „подобрена“ светлина пред непознат човек. Но това винаги е грешка. Позьорщината е безмислена и бива разкрита. Когато човек отива на първа среща, той няма за цел да представи най-успешната пиар кампания за самия себе си, а да установи реална връзка с друго създания от неговия вид.

Правете нещо различно. Не отивайте на кафе, нито на пейка в парка или пък в бар. Ако още от самото начало ще навлизаме в рутината, по-добре изобщо да не започваме. Магията винаги е в това, че нещо е специално и единствено.

Излезте от комфортната си зона и изкарайте другия от неговата. Когато има пламък между две личности, това винаги поражда сблъсък. Предизвикайте човека срещу вас и посрещнете гордо неговото предизвикателство. Ако и двамата си тръгнете като победители, ще се видите отново.

Не се съгласявайте с другия. Съгласието често е твърде отегчително, а и в повечето случаи е напълно илюзорно. Спорете, надскачайте се, състезавайте умовете си. Именно в тази надпревара се ражда първата искра.

Бъдете противни. Доказано е, че там, където има противня, има и привличане. Разбира се, тук изрично трябва да подчертаем, че за да проработи тази тактика успешно, трябва да бъдете достатъчно противни. Дразнете отсрещния, ядосайте го, превърнете се в творение, което довежда сетивата му до истерия. Това е един от най-добрите методи за разчупване на леда.

Бъдете толкова сериозни, колкото можете. Никой не е започнал най-великото пътуване в живота си с лигавене. Комплиментчетата, повърхностните шегички и благостта нямат място на арената на любовта. Мастилени езера и бели лястовици. Това трябва да открият тези, които се срещат за първи път.

Първата среща съдържа в себе си всички възможности, които може да предложи една нова Вселена. Затова направете първата стъпка горди, свободни и обичащи.

Share This:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.