Седмичен обзор на новините 08/10/2018 – 14/10/2018

България

 

В българското общество се отново се появи дебата за смъртното наказание

Източник: 24chasa.bg

Коментар: Убийството на Виктория Маринова отново повдигна въпроса за това дали трябва да има смъртно наказание. Разбира се, хората са се разтревожили, че затворът не е достатъчно наказание и е по-добре да убиваме хората, за да злорадстваме и да не ги храним. Бившият апелативен прокурор на Пловдив Росен Димов изрази позицията, че смъртното наказание е отмъщение, а затворът служи за “превъзпитание”. Откога затворът е школа за развитие на човека остава загадка, но желанието на хората да измъчват по всевъзможни начини всекиго, когото могат, става все по-кръвожадно.

 

Диамантена и десетки златни сватби организираха в Павликени

Източник:24chasa.bg

Коментар: Чудесно е, че има двойки, които са останали заедно през десетилетията и са прекарали цял един живот рамо до рамо. Добре е да оценим феномена на златните сватби, защото те ще си отидат заедно с нашите баби и дядовци.

 

Повечето българи искат зимно часово време

Източник: Novini.bg

Коментар: Според внушителна извадка от 1000 души, 48% от българите предпочитат да се запази зимното време. По-нататък разбираме и как са разпределени гласовете по някои основни принципи. Това значи, че ако бяхме Англия, вече щяхме да сме минали само на зимно време. Но Слава Богу, ние не сме. (Не сме, нали?) Най-позитивната част от статията обаче се съдържа в следното изречение: „Най-често без мнение са младите българи на възраст под 30 години.” Е защо да имаш мнение, когато точно ти ще живееш в часовото време, избрано от някой друг.

 

Международни

 

Правителството на Китай задмина Интерпол в класацията с врагове на човечеството

Източник: BBC

Коментар: Човек изчезва безследно и дни наред няма вест от него. Шокиращото разкритие е, че е задържан от китайските власти. Само поради факта, че Мън Хунвей е известен, обществото си казва, че може би не е много добре правителство да те арестува и да не спомене на никого за това. Господин Хунвей бе шефът на една от най-силните организации срещу свободата на личността, но случаят доказа, че китайското правителство е почти без конкуренция.

 

Европа кипи от революции

Източник: El Mundo

Коментар: Това би трябвало да е добра новина. Само че думата революция безразборно се използва от комунисти и нео-нацисти, които разбира се не искат нищо друго освен да запазят вечното статукво. Този път главните революционери са Марин льо Пен и Матео Салвини. Двамата целят да спасят Европа и да я превърнат в Европа на нациите, уважение и защита. Е, да се наредят на опашка, защото важната революция в момента е тази, която се бори за Европа и свят на свобода, красота и риск.

 

Доналд Тръмп и Кание Уест обсъждат реформа в затворите

Източник: Independent

Коментар: Кампанията на Ким Кардашиян срещу несправедливи присъди определено заслужава положителна оценка. Само че е леко притеснително, че тримата човека, които са допуснали, че нещо не е наред със затворите са именно тя, Кание Уест и Доналд Тръмп. И разбира се, неговорим за нищо радикално, а само за определени случаи и закони. Време е хората да се сетят, че затворите са върховното зло и трябва веднага да се предприемат стъпки за тяхното окончателно елиминиране.

 

Ню Йорк добави трети пол в актовете за раждане

Източник: Trud.bg

Коментар: Жителите на Ню Йорк вече не се подчиняват на някакви си дребнави закони като тези на биологията. Оттук нататък, полът им ще е въпрос на мнение. А най-позитивното е, че това ни е представено като бунт на индивида срещу правителството. Въвеждането на опция за хора, които биологически не принадлежат към нито единия пол е правилна, но да го превърнеш в избор според настроението е чудовищно лигавене. Вместо да изтрият графата пол от подобни документи просто защото няма никакво значение, слугите на Системата превръщат суровите факти в сладоледени вкусове и от нас се очаква да изберем най-готиния.

 

Наука

 

Количките за пазаруване също ще ни следят

Източник: vesti.bg

Коментар: Количките ще могат да измерват жизнените показатели на клиента и да изчисляват към кои продукти проявява най-голям интерес. Тук е моментът човечеството да откаже да пазарува и да умре от глад. Ако ще ни унищожават машините, то нека поне да бъдат кръвождани хуманоидни роботи, а не пазарски колички. Просто е прекалено унизително. Нека се надяваме, че технологията няма да бъде пусната на пазара, тъй като достатъчен брой клиент ще се справят с това да пренесат пакет леща и без помощта на изкуствен интелект.

Share This:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.