Седмичен обзор на новините 15/10/2018 – 21/10/2018

България

 

Мегз си спечели гнева на природозащитниците, защото подарява кученца

Източник:Trud.bg

Коментар: За пореден път хората впечатляват с малоумието си. Дизайнерката е била обвинена в безотговорност, защото не е извършила чудовищното извращение да кастрира домашния си любимец и е оставила природата да следва естествения си път. Освен това в наши дни е повече от цинично да се говори за ограничаване на кучешката популация, когато тази, която заплашва света, е човешката.

 

На емблематично място в Япония лъсна надписът “Локо София”

Източник: Vesti.bg

Коментар: Как да не харесваш българите? Именно това е нашата чаровна и мила простащина, която би накарала всеки да ни прегърне. Име на български футболен отбор, изписано със спрей на стена в Япония, от двама служители на Софийската опера. Една истинска ситуация, извадена от картина на Дали.

 

Българка сподели в интернет видеото от раждането си

Източник: Vesti.bg

Коментар: Разбираемо е, че хората държат да превърнат всяка секунда от живота си в обществено достояние. Все пак там, където няма личности, не би следвало да има и личен живот. Но когато някой реши да ни демонстрира как ражда, това повдига един въпрос. Сериозно? Сякаш не е достатъчно, че всички се занимават единствено с това, та сега да го гледаме и на видео. А може би симпатичната двойка се опитва да намери гледка, която да отчая напълно Системата и тя да се откаже от видеонаблюдението.

 

Обмисля се министър на изкуствения интелект

Източник: Trud.bg

Коментар: Образование, селско стопанство, футбол – всички те са чудесни сфери за сътрудничество между България и арабския свят. Но изкуствен интелект?? България е една от малкото страни, където естественият интелект все още е в наличност, така че по-добре да предпочетем да си запазим него.
Еленът Рудолф в България

Източник: 24 часа

Коментар: Историята на Драгни Георгиев и неговият Рудолф доказва, че за съвършенството не трябва нищо друго освен да отгледаш елен.

 

Хората отвръщат на насилието с отказ от собствената си свобода

Източник: TvEvropa

Коментар: Не, отговорът на чудовищни престъпления не са камери и полицаи. Отговорът винаги трябва да е гордост. И никой човек с достойнство не би се съгласил да спре злото, като се отрече от собствената си свобода. И докато престъплението е човешко, това да молиш да те наблюдават с камери определено не е.

 

Международни

 

Фарсът на Брекзит може да се удължи с година

Източник: El Economista, El País

Коментар: И защо не, ще попита някой. След като Великобритания се влачи вече повече от две години какво са още 12 месеца. Европейският съюз явно е готов да падне до нейното ниво и да отстъпи. А пък и без Брекзит, как бихме намерили достатъчно доказателства за идиотизма на човечеството. Протестиращи срещу отделянето обясняват как не са знаели, че Брекзит означава също напускане на вътрешния пазар и митническия съюз. Е, не. Великобритания ще се оттегли, но ще продължи да се ползва с всички привилегии – едва ли, другари. И ако цялата тази нелепица не отвори очите на хората, че политиката не е начина да подобрят живота си и че демокрацията е провал, то няма какво.

 

Култура

 

Фотограф разкрива вредата, която цивилизацията нанася на природата ни

Източник: Vesti.bg

Коментар: Снимките показват разрухата, която човечеството носи със себе си. Те са поредното предупреждение за това, че ако скоро не променим курса, ще стигнем до собственото си унищожение.

 

Наука

 

Изкуствена луна ще свети в Китай

Източник: Vesti.bg

Коментар: Ще стигнем ли момент, в който човечеството ще си каже „Достатъчно, прекалихме”? Нито едно същество с достойнство и най-базово отношение към природата няма да се съгласи да бъде огрявано от изкуствена луна. Съвсем скоро очакваме да чуем за изкуствено слънце, изкуствени океани и изкуствен въздух. Но какво друго би могло да стане след като всички са приели, че изкуствените хора ще изместят истинските и очевидно това на някои места вече се случва.

Share This:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.