Седмичен обзор на новините 29/10/2018 – 04/11/2018

Международни

Жаир Болсонару е новият президент на Бразилия

Източник: News.bg

Коментар: Вече е официално. Ако си фанатизиран диктатор и простак с примитивни възгледи, хората ще те изберат. И докато в миналото подобни кандидати за властта поне са се престрували на нормални, то в наши дни това не е необходимо. Болсонару открито плиска мизерията си в лицата на избирателите. Но новият президент притежава едно качество. Че ще успее да задоволи нуждата на хората да се влачат и да спят спокойно, знаейки, че съдбата им е в ръцете на някой друг.

 

Бил Гейтс смята, че въвеждането на данък върху роботите ще запази работните ни места

Източник: Trud.bg

Коментар: Е, ако сте се притеснявали, че роботите ще ни изместят, то вече можете да спите спокойно. Величието ни и духовната ни мощ са отживелица, но пък все още си имаме данъците. Както е казано “Данъчната система ще спаси света.”

 

Турция се маскира на Китай

Източник: Euronews.com

Коментар: Очевидно вече всичко може да предизвика международен скандал, включително и това да носиш старовремска рокля на официално събитие. Посланикът Седеф Явузалп се е опитала за ден да разнообрази скуката и веднага бива наказана за това. Може би обаче това всъщност е вътрешна шега и за Хелоуин Турция е решила да се маскира на Китай където съвсем наскоро забраниха Мечо Пух заради прилика с президента Си Цзинпин.

 

Робер Маршан отпразнува сто и седмия си рожден ден на колело

Източник: Trafficnews.bg

Коментар: Чудесно е, когато някой е продължил да прави това, което обича и е останал верен на идеите си повече от век. Господин Маршан е вдъхновение за всички ни и е живо доказателство, че за личността няма граници.

 

Руснак ще лежи в затвора за кражба на шоколад

Източник: 24chasa.bg

Коментар: Затворът винаги е бил сред най-големите извращения на обществото, но да отнемеш свободата на някого, защото е откраднал шоколад, е повече от чудовищно. До десет години от живота на един човек може да бъдат изгубени завинаги заради нищо. Крайно време е да сложим край на подобни действия и да си припомним, че всеки път, когато някой отиде в затвора, губим частица от правото си да се наричаме хора.

 

Супергероите извършват повече актове на насилие от злодеите

Източник: 24chasa.bg

Коментар: Това е любопитен факт, който няма лошо да знаем. Но като сме тръгнали да отбелязваме недостатъците на супергероите, бихме могли да споменем, че те служат на обществото и че техните идеологии водят света ни право към тоталното духовно самоунищожение. Така че да разсъждаваме колко хора са ударили с юмрук е повече от цинично, когато образите, на които децата подражават, са убийците на личността.

 

Спорт

Балканите могат да организират Световно първенство по футбол

Източник: Nova.bg

България, Гърция, Сърбия и Румъния обмислят да направят направят обща кандидатура за Световното по футбол през 2030г. Идеята е повече от чудесна, тъй като Балканите са един малко познат район и имат да покажат много.

Share This:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.