Седмичен обзор на новините 12/11/2018 – 18/11/2018

България

Валери Симеонов подаде оставка

Коментар: Това, което бе очевидно, че ще се случи, се случи, но не и без 26 дни на лигавене и влачене. Истината е, че Валери Сименов беше трябваше да подаде оставка още миналата година сред другите му чудовищни изказвания, най-долното от което беше желанието му да цивилизова Слънчев бряг.

 

Международни

Хората забелязват китайското нашествие

Източник: Vesti.bg

Коментар: Явно все пак има хора, които забелязват, че Китай превзема света без битки. Освен че изкупува други държави, Китай увеличава влиянието си в сфери като технологията и информацията. Макар и процесът да е още в зародиш, способността на страната да ограничава свободите на хората ще нараства, ако нещо не се промени съществено. И тук следва да попитаме, ако всички виждат накъде отиват нещата: защо всички бездействат?

 

Над 3500 шведи са си имлантирали чипове

Източник: Dnes.bg

Коментар: Тази статистика никак не е изненадваща, имайки предвид, че Швеция е една от държавите, където хората най-бързо се превръщат в роботи. Но тенденцията трябва да се посочва отново и отново, за да се подчертае, че това не е пътят на човешката еволюция. Според статията шведите мислят, че след 30 години разликата между хората с чип и тези без ще е значителна. Само че между тях още днес вече стои най-голямата бездна на света: първите са мъртви, а вторите – живи.

 

Жени в Ирландия започнаха инициатива в защита на женските права като публикуват снимки на бельото си в интернет

Източник: Independent.co.uk

Коментар: Макар и необичайна, инициативата определено има добър довод за стартирането си. Причината е дело за изнасилване в Ирландия по време на което бельото, което е носило момичето, е било използвано като доказателство срещу нея. Германия провлачи крак с призивите на властите към гражданките да се обличат “по-прилично”, за да не стават жертви на сексуални престъпления, а Ирландия реши да я последва. Затова спешно се налага бърза справка с реалността. Жените имат правото да се обличат както си искат и дори да ходят чисто голи – това не дава право на мъжете да ги изнасилват. Точка по въпроса.

 

Еманюел Макрон каза, че Европа трябва да стане по-силна

Източник: Trud.bg

Коментар: Френският президент призова към Европа към единство и подчерта нуждата от стремеж към независимост и засилване на позициите на световната политическа сцена. И беше крайно време европейски лидер да се сети това. Европа е центърът на света. Но всички останали се опитват да ни изместят, а сред европейците се наблюдава склонност да им го позволят. Европа трябва да държи главата си високо вдингната и бъде безкомпромисна относно ценностите, които носи.

 

Направиха най-голямата пощенска картичка в света върху глетчер

Източник: Trud.bg

Коментар: Картичката е изградена от детски рисунки и призовава за разрешаване на проблема с глобалното затопляне. Това е чудесно, но поставянето ѝ върху глетчер преминава границата на нелепото. Ако съвършените, недокоснати от човека, бели ледници, ще бъдат използвани за поставки на рисунчици, то тяхното съществуване е безсмислено. Така че докато се борим срещу глобалното затопляне е добре да се подсигурим, че онова, което искаме да съхраним, ще остане неопорочено.

Share This:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.