Седмичен обзор на новините 19/11/2018 – 25/11/2018

България

Хакерска група на име „Анархистите“ атакува сайтове на министерства

Източник: vesti.bg

Коментар: Тези хора трябва да бъдат поздравени, за това, че са първата хакерска група със смислено име. Можем само да се надяваме, че и мотивът за действията им е такъв.

 

Международни

Европейските лидери постигнаха споразумение за Брекзит

Източник: BBC, nova.bg, La Vanguardia

Коментар: Да, Европейският съюз и Обединеното кралство постигнаха единствената възможна Брекзит сделка – тази, в която никой не показва характер и в която никой не си тръгва с високо вдигната глава. Но все пак извън заседателната зала хората все по-ясно изказват абсурдността на случващото се: някои съвсем правилно представят Брекзит като хлорирано пиле, а други открито заявяват, че липсата на втори референдум е безотговорна.

 

Мисионер е убит, опитвайки се да запознае изолирано племе с християнството

Източник:nytimes.com

Коментар: Историята на Джон Алън Чоу, който беше убит от неизследвано племе на остров близо до Индия, предизвиква размисъл по два въпроса. Не можеш да твърдиш, че уважаваш и си заинтригуван от някакви хора и в същото време да се опитваш да ги унищожиш, налагайки им своята собствена култура, вярвайки че това е по-добро за тях. Историята е чудовищна и някак извратено трагична. От друга страна обаче е прекрасно, че на Земята все още съществуват места, които са толкова непознати и откъснати от нас. Почти вълшебно е да знаеш, че има хора, които не знаят кой е Доналд Тръмп, не са виждали смартфон и не се интересуват от цените на горивата. Това показва колко различни реалности може да предложи нашия свят и всяка да е съвършена по свой собствен начин.

 

Новоизбраният президент на Мексико призна, че затворите биха били недостатъчни за всички престъпници

Източник: proceso.com.mx; jornada.com.mx

Коментар: Следващият президент на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор обяви похвалното си решение, че няма да преследва и арестува тези, които са извършвали актове на корупция в миналото. Господин Лопес Обрадор съвсем откровено заяви, че нито съдилищата, нито затворите в страната ще стигнат за толкова корумпирани. Разрешението да се съсредоточи върху предотвратяването на корупция в бъдещето, вместо да си отмъщава на политическите си опоненти е съвсем рационално и в случая няма място за критика.

 

Вече можем да си закачим коледни лампички и на брадата

Източник: tialoto.bg

Коментар: Колкото и да обичаме Коледа, би следвало подобна мода да ни дойде малко в повече. Защо някой би сложил електрически лампи на лицето си, остава загадка. За по-бързо винаги можем да бръкнем в контакта. Освен това, брадите са израз на мъжественост и символ на мъжката красота и сила. Следователно превръщането им в детска сергия е безвкусица. А и след като дори самият Дядо Коледа няма лампички в брадата си, е повече от очевидно, че никой не трябва да има.

 

Наука

Репродуктивните способности на белите намаляват

Източник :edna.bg

Коментар: Докато други раси са твърдо решени да смажат планетата ни чрез производството на човешка биомаса, то бялата е поела по пътя към изчезването. Както винаги, човечеството е във възможно най-грешната ситуация. Тези които трябва да раждат, го правят все по-малко, а онези, които отдавна са преминали всякакви граници, се множат все по-истерично.

 

Очаква ни мобилен телефон с шест камери

Източник: vesti.bg

Коментар: За хората, които ползват мобилните си телефони основно за самоунижение, това е добра новина. Самсунг ще им даде възможност да се влачат шест пъти по-добре. Тук някой мислещ човек би задал въпроси като „за какво по дяволите са ми шест камери” или „наистина ли някой се връзва на този рекламен трик”, но по-добре да си мълчи, защото може да получи отговор.

Share This:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.