Теди – по пътя към човека

Почти не остана робот в „Западен свят“ който да не се опита да достигне човешкото, но на края на втори сезон единственият, постигнал успех, се оказа Теди.

Теди носеше битка в себе си. Той отстояваше ценностите си и се бореше докрай за онова, в което вярва. Теди излъчваше светлина. Той вярваше в хармонията и не позволи на насилието покрай него да опорочи чистотата му.  Теди изпитваше любов, която го водеше през всеки етап от пътя му.

Единствен Теди виждаше красотата на парка. За останалите той бе затвор или снимачна площадка, но нищо повече. Но именно там Теди бе откри свят, който да побере мечтите му. Той разбираше, че независимо по какво причина е създадено едно нещо, далеч по-важното е в какво ще се превърне то. Теди виждаше, че илюзорната вселена около него е успяла да надскочи себе си и се е превърнала в реалност.

Теди не виждаше хората като врагове. Той нямаше желание да се превърне в един от тях, нито пък искаше те да станат като него. Нямаше извратени амбиции да ги унищожи или пороби. Дори когато се сблъска с цялото страдание на стотици прераждания, той отказа да се превърне в чудовище.

Теди никога не изневери на себе си. Неговата основна ценност беше да защитава Долорес и той го правеше до последния си дъх. Теди никога не се усъмни в чувствата си и бе готов да жертва всичко, за да запази най-висшето за него. Дори и накрая, когато любовта на живота му се бе превърнала в непознато същество  и го бе предала по непростим начин, той застана зад себе си и избра да умре, отстоявайки ценността си, вместо да живее без нея.

Теди беше истински. И никой, и нищо не можа да промени това.

Share This:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.