Седмичен обзор на новините 3/12/2018 – 9/12/2018

Международни

Влюбени се прегръщат голи на Хеопсовата пирамида

Източник: vesti.bg

Коментар: Обществото е скандализирано, моралните норми са преминати.Но какво значение има? Да бъдеш гол през нощта върху древна пирамида с човека, когото обичаш, е абсолют. А подобна романтика изисква кураж и усет за красивото, и заслужава да получи всичко. И е крайно време хората да разберат, че истинските неща не могат да бъдат поделени и принадлежат на отделния човек, а не на групата.

 

Бъдещето на Тереза Мей зависи от вота във вторник

Източник: 24 часа

Коментар: Как толкова безхарактерен и стъпкван лидер се задържа на министър-председателския пост над две години си остава загадка за света. От поне донякъде уважавана държава, Великобритания се превърна в тотално посмешище. В никоя от партиите няма достоен кандидат да замести Тереза Мей, но както знаем, достойните хора винаги си намират по-добри поприща от политиката. И все пак Великобритания има нужда от лидер, който или да я изведе безапелационно от Европейския Съюз или да направи втори референдум и този фарс най-накрая да приключи.

 

“Грешната Мадона с големите бомби” се завърна в Нувион

Източник: vesti.bg

Коментар: Страхотно е, че най-емблематичната реликва на “Ало,ало” отново е там, където и е мястото. Сериал, който винаги ще се помни с невероятното си чувство за хумор и със способността си да разкрива едно гениално лице на реалността.

 

Култура

Телевизия Планета отпразнува 17 години с концерт в Арена Армеец

Източник: dnes.bg

Коментар: Събитието премина в типичния за чалгата стил: дързост, провокации и истинност. Дори потресаващите тоалети на някои изпълнителки и дори липсата на преструвка, че пеят на живо, не успяха да намалят позитивността струяща се от концерта.

Share This:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.