Седмичен обзор на новините – 10/12/2018 – 16/12/2018

Международни

Вотът за Брекзит в британския парламент се отложи

Коментар: Това отлагане беше връхната точка в безволието на Великобритания. След като беше ясно, че ще се отхвърли, британците решиха все пак да не правят избор и предпочетоха патовата ситуация. Всеки възможен изход изисква вземането на решение, но очевидно хората просто не са способни на това.

 

Макрон иска твърде много свобода и прогрес

Източник: Expansion

Коментар: Протестите на жълтите жилетки във Франция вече се определят като „френска революция”. Разликата е, че в предишната е имало и достойни хора, които са се стремели към прогрес за човечеството. Най-любопитно е какви са грешките на Еманюел Макрон: той се е застъпил твърде силно за таланта, усилията и индивидуалната отговорност и е забравил, че на бедните граждани не им харесва глобализацията и неравенството. Време е хората да осъзнаят, че докато се съобразяват с най-изостаналия, ще се движат назад.

 

Илън Мъск направи изказване срещу SEC

Източник: vesti.bg

Коментар: След като Илън Мъск бе принуден да направи отстъпки на регулаторите, поне най-накрая защити позицията си, казвайки очевидното: те не заслужават уважение. Институциите на Системата, понякога могат да се наложат на личността, но не могат да я накарат да им се поклони.

 

Изказване на Мис САЩ ядоса света

Източник: gramofona.com

Коментар: Видеото, в което младата победителка обсъжда своите съпернички, предизвика изключително негативни реакции в социалните мрежи, които, както винаги, са неоснователни. Първият очевиден проблем са обвиненията в ксенофобия. В изказванията на миската няма дори и намек за ксенофобия и дори не са обидни на каквото и да е равнище. Вторият е идеята, че трябва да ѝ вземат короната.Крайно време е хората да проумеят, че не могат да отнемат победата на индивида, независимо дали погазва обществените закони.

 

Култура

Русия се бори с рап музиката

Източник: vesti.bg

Коментар: Владимир Путин със сигурност е овладял изкуството на репресията: когато нещо е срещу теб, не го забраняваш, а го взимаш под крилото си и го караш да ти служи. Човек тъкмо ще понечи да се зарадва, че някой в Русия се е сетил да протестира, но после си помисля… „Но с рап? Сериозно?” В този момент правителството става симпатично с това, че проповядва морал. Когато руснаците станат готови да поискат свободата си, определено няма да го правят като ходят на концерти и пеят за дрога.

 

Меган Маркъл възнамерява да роди под хипноза

Източник: edna.bg

Коментар: Както знаем, човечеството е твърдо решено да се откаже от всичко естествено, но все пак бихме могли да очакваме, че след като вече са измислени няколко начина да се ражда по неестествен път, светът няма да се нуждае от още един. Това, че една майка е склонна да бъде хипнотизирана докато ражда детето си, за да избегне болката, е чудовищно. И е поредния пример за това, че светът се придвижва в изключително тревожна посока.

 

Продължителността на човешкия живот расте

Източник: vesti.bg

Коментар: Чудесно. Скоро хората ще могат да живеят до двеста години. А през половината от тях ще вегетират. Продължителността на живота няма значение, ако не е правопропорционална на продължителността на младостта. Освен това вместо да се занимаваме с количеството на живота, не би било никак зле да обърнем внимание на неговото качество.

 

Американски психолози ни съветват да казваме на децата си, че няма Дядо Коледа

Източник: vesti.bg

Коментар: Поредният пример, че психолозите не са особено умни хора. Да лъжем децата, че няма Дядо Коледа, е напълно безсмислено. А да си въобразяваме, че нещо не е там, просто защото сме загубили способността си да го виждаме, е повече от наивно.

 

Сто и две годишна жена скочи с парашут

Източник: trud.bg

Коментар: Браво на Айрийн! Поздравления за смелостта и за триумфът ѝ в надпреварата с времето.

 

Спорт

Съдебните дела за медалите на Александър Зубков продължават

Източник: insidethegames.biz

Коментар: Александър Зубков със сигурност заслужава уважение за това, че продължава да упорства срещу всички спортни институции и отказва да върне спечелените си медали. Господин Зубков е в юридически парадоксална ситуация, след като московски съд отхвърли дисквалификацията му от Олимпийските игри в Сочи. В момента той се превръща в пример за това как индивида трябва да защитава собствените си ценности с всички средства, дори целия свят да е срещу него.

Share This:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.