Седмичен обзор на новините 17/12/2018 – 23/12/2018

Култура

 

Маколи Кълкин снима видео с модерна версия на „Сам вкъщи”

Източник: edna.bg

Коментар: Не, изводът от тази новина не е, че Маколи Кълкин е поругал по всяка вероятност най-прекрасното събитие в живота си. Нито пък, че лигавите технологии са способни да направят дори тази история скучна. Изводът може да е само, че „Сам вкъщи” е един от най-прекрасните филми правени някога.

 

Наука

 

Илън Мъск опитва да убие човечеството

Източник: theguardian.com

Коментар: Илън Мъск най-накрая прекрачи границата, което за съжаление не е изненадващо. Само гений може да е толкова отчайващо глупав, за да измисли толкова разрушителна стратегия за „спасяване” на човечеството. С всичкия си интелект, господин Мъск очевидно е пропуснал да забележи, че вид с чипове в главата няма как да се нарича „човек”. Но статията в крайна сметка е позитивна, защото очевидно има поне още някой в света, който предпочита да си остане човек – авторът, Стивън Грийнблат.

 

Спорт

 

Какво има в руската анти-допингова лаборатория?

Източник: kommersant.ru

Коментар: Тази седмица екипът на УАДА трябваше да получи достъп до Московската анти-допингова лаборатория, за да препровери проби от предишни години. Въпреки че направиха визитата, експертите в крайна сметка не успяха да вземат пробите, защото устройствата им не са сертифицирани от руския закон. Тук назрява въпросът какво толкова има в тази лаборатория, което руснаците така настоятелно крият. Колкото повече сагата продължава, толкова по-вероятно започва да става да са клонинги на Сталин или, още по-лошо, на Елена Блаватска. Но в такъв случай никой няма да може да вини Русия, че иска да запази това в тайна.

Share This:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.