Седмичен обзор на новините 24/12/2018 – 30/12/2018

България

Туризмът в България расте

Източник: vesti.bg

Коментар: Тази тенденция е съвсем логична, като се има предвид, че България е страхотна. България винаги надхвърля очакванията, отчасти защото чужденците имат доста занижени очаквания, но най-вече защото предлага красота и свобода.

 

Дете побойник иска да промени живота си

Източник: nova.bg

Коментар: Историята в този репортаж е изключително вдъхновяваща и доказва, че когато човек иска да бъде някой, обстоятелствата нямат значение. Желанието на това момче да се развива и да говори за проблема прави много повечето от несвързаните приказки на учители, родители и психолози. Добрият ученик не е този, който никога не се е осмелил да наруши правило, а този, който може да направи избор.

 

Пловдив се готви за откриването на европейска столица на културата 2019

Коментар: Чудесно е, че 2019, годината, в която Пловдив ще е европейска столица на културата настъпва. Можем да се надяваме, че творците няма да заложат на евтино изкуство, а ще покажат талант, традиции, новаторство и класа. Пловдив и България имат много какво да дадат на Европа и ще е чудесно, ако покажем най-доброто.

 

Деца правят сурвачки във Велико Търново

Източник: 24chasa.bg

Коментар: Браво на децата! Чудесно е, че традициите остават живи, особено когато са така позитивни като сурвакането.

 

Международни

Мъж летя със самолет шест пъти, за да прекара Коледа с дъщеря си

Източник: vesti.bg

Коментар: Очарователния жест на Хал Воън доказва, че когато човек иска да постигне нещо, винаги има начин, и че нищо не може да ни раздели от хората, които обичаме.

Share This:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.