Седмичен обзор на новините 14/01/2019 – 20/01/2019

България  

 

По-голямата част от убитите българки през 2018 са станали жертва на партньорите си

Източник: 24chasa.bg

Коментар: Да, това наистина е зловеща тенденция, която действително се дължи на психопатизацията на обществото. Само че това, което превръща хората в психопати, е именно внушаването на идеята, че трябва да бъдем себе си в рамките на Данъчно-процесуалния кодекс. Болните вярвания раждат болни хора и е крайно време да ги изкореним преди да са застигнали всички ни.

 

Международни

 

Концентрацията на богатството се е увеличила през изминалата година

Източник: 24chasa.bg

Коментар: И какво лошо има в това? Някои хора умеят да правят пари, а други – не. Да наказваме богатите за това, че са успешни в сферата си, е абсурдно. А да ги обвиняваме за чуждите неуспехи повече от чудовищно. Преразпределение на благата няма да има никога и не е правилно да има. Ако се случи подобно нещо, то това ще бъде краят на човечеството и началото на безгръбначен вид, който доброволно се е осъдил на световен комунизъм.

 

Кметът на Гданск бе убит на публично събитие

Източник: theguardian.com

Коментар: Това се случва, когато те управлява група наричаща себе си Закон и Справедливост. Това се случва, когато връщаш Полша на Господ. Всичко в този случай е казано буквално. Причината за атаката също е ясна – по-рано на фалшив смъртен сертификат за Павел Адамович е написано „либерализъм, мултикултурализъм, глупост”. Но Полша далеч не е единствената. Днешното общество така или иначе издава смъртни присъди, на всеки, който се стреми към свобода и прогрес. Вече е очевидно, че противниците на тези ценности ще използват всякакви похвати за борба. Ето защо мечтаещите трябва да са готови.

 

Серина Уилямс показа истински спортсменски дух след мача си с Даяна Ястремска

Източник: trud.bg

Коментар: За пореден път Серина Уилямс се доказа като достоен спортист, който цени победата и уважава противниците си.

 

Великобритания отхвърли сделката за Брекзит

Коментар: …

 

Китай осъди канадец на смърт за наркотрафикантство

Източник: lanacion.com.ar

Коментар: И после тази държава била невинна и неагресивна. Китай си позволява да защитава интересите си не като обяви война, а като застраши живота на един-единствен човек. Никой индивид не заслужава да бъде използван като пионка в играта на колективизма. Канада, ако има самоуважение, трябва да покаже ясно, че такива стратегии просто няма да минат.

 

Култура

 

Снимка на яйце победи рекорда на Кайли Дженър за най-харесвана снимка в Инстаграм

Източник: trud.bg

Коментар: След подобна новина Инстаграм официално се закрива, последван от всички останали социални мрежи. Сблъсъка между никой и нищо с цел да бъде спечелено нищо от никой е отвъд всякакъв коментар. Все пак е добре, че най-после намерихме отговора на въпроса, предизвикал задълбочени разсъждения у редица древни философи – Кое е първо – яйцето или Кайли Дженър?

 

Наука

 

Предлагат се самозавързващи се маратонки

Източник: vesti.bg

Коментар: Явно връзването на обувките е още една компетенция, която бе отнета на човечеството и този процес няма как да се случи без мобилно приложение. Не мога да си представя толкова ниско самочувствие, че да очакваш изкуствен интелект да се справя по-добре от теб в това.

Share This:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.