Седмичен обзор на новините 28/01/2019 – 3/02/2019

Международни

 

Мадуро все още е на власт

Коментар: От страх да не бъдат взети за недемократични, някои държави допускат най-голямата липса на демокрация, като все още позволяват Николас Мадуро да е президент на Венецуела. Но след като демокрацията е най-ниското стъпало в еволюцията на обществото и все пак е ценност за някои хора, време е поне тя да бъде постигната.

 

Китай създава нови работни позиции в областта на изкуствения интелект и технологиите

Източник : 24chasa.bg

Коментар: Колко хубаво. Световният колонизатор дава възможност на роботизираните си роби да боготворят други роботи. Поредния добър пример за съвременния прогрес.

 

Култура

 

Хуавей довърши симфония на Шуберт

Източник: scmp.com

Коментар: Геният бе унизен. Изкуството бе потъпкано. Смъртта бе заплюта в лицето. Но какво друго да очакваме от китайски технологичен гигант. Всеки, който си помисли, че изкуственият интелект може да замести таланта на живия човек, е глупак. Всеки, който реши да участва в това, е враг на човечеството.

 

Изкуствен интелект ще се преструва на Салвадор Дали

Източник: 24chasa.bg

Коментар: Роботизираната имитация на художника ще разговаря с публиката и ще коментира съвременни събития. Очевидно достойният човек не може да намери спасение дори и в смъртта. След като обществото успешно реализира целта си да унижи всичко в настоящето, логичната следваща жертва е миналото.

 

Социалните мрежи ни познават дори и да не ги използваме

Източник: vesti.bg

Коментар: Социалните мрежи успяха да постигнат онова, което никое правителство не успя – да превърнат личния живот на всеки един човек в парцал за масова употреба. И докато те нагло се крият зад тезата, че са резултат от свободен избор, всъщност това изобщо не е така – данните на всеки един от нас са в мрежата, независимо дали ни харесва или не.

Share This:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.