Нед Старк – Кралят на Севера

С наближаването на последния сезон дискусиите около „Игра на тронове“ стават все по-интезивни, но по някаква причина главният герой в поредицата често остава напълно извън фокуса на вниманието. „Игра на тронове“ винаги е представлявал разказ за живота на Нед Старк и макар мнозина да са го забравили, това продължава да бъде така.

Нед Старк е мъж. Той е горд, без да бъде нагъл. Силен, без да бъде жесток. Здраво стъпил на земята, без да е тесногръд. Нед е олицетворението на стабилния, уверен мъж, който е изковал моралния си кодекс през най-студените зимни нощи, уповавайки се единствено на собствените си ръце.

Нед Старк е баща и съпруг. Той уважава кръвта и истински обича семейството си. Добросърдечен, честен и безкомпромисен пред лицето на реалността.

Нед Старк е воин. Той бе готов да се сражава с врага тогава, когато е необходимо. Но винаги с чест и никога с наслада. Нед осъзнаваше нуждата да се бориш с живота и това, че както победите, така и загубите те правят по-добър човек.

Нед Старк е личност. Той успя да се отличи като индивид и да покаже, че би направил всичко за да съхрани света, в който принадлежи. Той е скала. Камъкът, на който можеш да се опреш, когато всичко останало се разпада. И бе подложен на най-тежкото изпитание. Единици са тези, които изправени пред избора между достойнството и любовта биха могли да намерят дори и едно правилно решение. Нед Старк превърна и двете решения в правилни. Той се сблъска с избора между най-висшите си ценности с такава мощ, че вече не съществуваше път, който да го отведе към нещо различно от величие.

Нед Старк заслужава да носи една от най-достойните титли, която може да получи личността – Крал на Севера. Това все още е неговата история. И тя заслужава достоен край.

Share This:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.