Светът се върти около мен

Светът се върти около мен. Естествено е. Логично е. Очевидно е.

Вселената ме желае. Слънчевите лъчи се надпреварват към своите отражения, за да паднат върху клепачите ми, преоблечени в сребристи сияния. Реките са готови да ми предложат предизвикателство и глътка живот на всяка крачка, стръмните склонове очакват непокорната ми воля, бурите копнеят за душата, която ги е родила. Огънят търси топлината на пръстите ми, ледените ветрове мечтаят да рисуват върху скулите ми. Всемирът иска единствено мен. Тук и сега. Навсякъде и завинаги.

Соколът чака появата ми на ръба на отвесна скала. Ноктите му се впиват в грапавите камъни от векове, защото никой друг не е достоен да сподели този полет. Лале с цвят на млада тъмнина приветства тишината, криейки в чашката си знанието, че може да бъде разбрано единствено от моите очи. Слънцето се задържа още миг на хоризонта, за да чуе тътена на залеза, отекващ в гърдите ми.

Светът е моето царство. Мой дом, моя същност, севда и артериален пожар. Релефът на страстта ми извезва картата, паметта на сърцето ми определя историята, моята решителност създава реалността.

Аз живея и умирам, а с мен живее и умира Абсолютът.

Отмалели локомотиви, спиращи насред пустошта. Студени, бляскави гиганти, извисяващи се над равнините със стъклено равнодушие. Изумителни превъплъщения, трептящи върху бял екран. Водопроводи. Разпиляна пластмаса. Извращения. Всичко, което пресича моя път, е там, защото имам нужда да го открия.

Хората променят курса си, за да ме срещнат. Те знаят, че да си ме имал в живота си е твърде рядка наслада, и не се интересуват от цената. Аз съм ключ към ново бъдеще, възможност за промяна, подкрепа по пътя към страховитите сенки на собствените им копнежи. Когато падам като метеор в съзнанията им, най-силните разбират, че именно в този кратер ще изникат несломими стебла. Аз съм любов и себеосъществяване. Аз съм вик, който благославя всеки, осмелил се да излезе бос в нощта.

Да, светът се върти около мен. Аз знам това. Време е да го разбереш и ти.

 

Share This:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.