„Квантовият воин“ – Истината за Вселената

„Квантовият воин“ на Джон Кехоу е безценна книга за всеки, който иска да получи по-пълно и организирано знание за това как работи Вселената. Тази книга успява да обясни по научен начин основните процеси във Вселената, които присъстват и в повечето духовни учения, но без да нашепва на заден план, че човекът е низш. Слабостта и манипулациите на източния мистицизъм са заменени с факти и заключението е ясно: човекът може всичко.

Основната идея, разкрита в книгата е, че живеем в квантова реалност. Досега най-разпространеното разбиране на реалността следва законите на Нютон и според тях всичко е механично, безжизнено и предвидимо.

Само че това далеч не е вярно. Вселената е изградена от кванти, а специфичното при тях е, че те могат да правят каквото си искат. Квантите са едновременно частици и вълни. Това им дава на практика неограничено количество възможности. Те не са ограничени от физическа форма и могат да се появяват където и да е в пространството.

Ние живеем в квантово поле, където всяко нещо вибрира със собствена честота. От химикалът и жилищният блок, до щастието и любовта – всичко има собствена вибрация, която може да бъде почувствана енергийно. Ако искаме да получим нещо от Вселената, начинът е да настроим самите себе си на съответната честота. Така желаното естествено става част от нас и се материализира и във физическия свят.

Колкото по-дълбоки са убежденията ни за дадено нещо, толкова по-често и лесно то идва при нас в реалността. Ако искаме да намерим успех и щастие, но на най-дълбокото си ниво вярваме, че не го заслужаваме – няма как да го получим. „Квантовият воин“ обяснява, че вярванията са по-силни от желанията. Ето защо едно от най-полезните психологически неща, които можем да направим е да анализираме вярванията си и ако те ни ограничават, да ги предизвикаме и да ги променим.

Това, което най-категорично ме спечели в книгата, е изборът на думата воин. Тя показва осъзнаването, че всеки от нас е воин, както в собствения си живот, така и в голямата битка за света и човечеството. Книгата ни отправя послание, че трябва да живеем именно като воини и да се стремим към най-доброто, независимо дали даваме или получаваме. А няма по-важно послание от това.

Share This:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.