Номинации за Наградите на Абсолютните 2021

Личност на годината

Алексей Навални

Алексей Навилни се бори за вярванията си в среда, която е напълно срещу него. Той предлага алтернатива за Русия и не позволява терорът да го откаже.

Даутцен Крус

Даутцен Крус се осмели публично да защити както правото си на избор за това какво да сложи в тялото си, така и свободата на словото. Тя ясно заяви, че няма да допусне медиите да я накарат да се чувства виновна, за това, че защитава собствените си права и тези на другите.

Мингма Гиаеле Шерпа 

Мингма Гиаеле Шерпа успя да изведе група до върха на К2 през зимата, постигайки значимо постижение както за цивилизацията, така и за човешкия дух. Това изкачване изисква сила, постоянство и връзка с природата. А при такива условия К2 със сигурност може да бъде покорен само от истински достоен човек. 

Наоми Осака

Наоми Осака избра себе си пред правилата и натиска от страна на медии и институции. С отказа си да участва в пресконференции на Ролан Гарос а впоследствие и с оттеглянето си от целия турнир, тя показа, че грижата за себе си наистина е най-важното нещо.

Ники Минаж

Ники Минаж отказа да бъде определяна от това дали се е ваксинирала или не. Тя има смелостта да защити позицията си, дори и когато това я поставя срещу общественото мнение.

Очарование на годината

Иво Димчев

Иво Димчев е достоен пример за това колко важно е да живееш в собствения си свят, без ни най-малко да те интересува дали си адекватен. Той остава верен на онова, което обича да прави, независимо от обстоятелствата. А във времена, когато от най-големите страхове на света са болести като СПИН-а и пандемията на коронавируса, е прекрасно да видиш личност, победила и двете.

Керана

Керана се доказа като изключително емоционален и талантлив изпълнител с прекрасен глас, от чието сърце бълват мощ и любов към музиката.

Любо Киров 

Тази година успяхме да видим, че Любо Киров изживява изкуството истински, и че винаги е готов да помогне на младите мечтатели.

Руши

Руши е един от малкото млади изпълнители, осмелили се да направят смислени песни в новото хилядолетие и е чудесно да видим, че популярността му отново започва да набира сила.

JJ

JJ се въплъти напълно в образа на мистичния Прилеп и успя да създаде магически и тайнствен свят. 

Враг на годината

Алберт Бурла

Алберт Бурла насърчава поставянето на нови и нови дози от ваксините, а междувременно се хвали с финансовата си печалба от това. И съвсем не изненадващо с оглед на средата му, той обяснява духовното унищожение на човечеството с тезата, че любовта трябва да победи страха.

Александър Шаленберг

Александър Шаленберг предаде Австрия, Европа и човешката раса, като наложи задължителна ваксинация в страната си. Той опитва да подчини гордият европейски дух чрез закони, страх и насилствени ограничения.

Антони Фаучи

Антони Фаучи продължава да предлага на света отрова за противоотрова. Неговото желание за унищожение на човечеството не бе задоволено с две дози от ваксината и вече иска да им сложи трета.

Еманюел Макрон

Въпреки че от него се очакваше да е защитник на европейските ценности и свободата, Еманюел Макрон се превърна в родоотстъпник и тиранин. Фактът, че иска да налага ограничения на народа, направил Френската революция,е престъпление срещу родината.

Марк Зукърбърг

Марк Зукърбърг иска да създаде напълно виртуален свят, който да изсмуква цялата жизнена и мисловна енергия на хората от реалността, за да я затваря в светове, изцяло контролирани от самия него. Метавселената е неговото обещание за безболезнена смърт на духа, обречен да стои заключен във вегетиращо тяло с векове.

Жалкар на годината

Дженифър Анистън

Дженифър Анистън показа изключителна безхарактерност, поставяйки коронавируса над приятелите си. 

Зуека

Тази година Зуека се превърна в национален предател. Той напусна България именно поради нейното съвършенство и отказа ѝ да преклони глава пред диктата на глобалното правителство.

Мегън Маркъл

Мегън Маркъл носи около себе си аура на досада и престореност. Тя не уважава достолепието на монархията и иска да я отрови отвътре, като представя себе си като жертва.

Световният журналист

Тази година журналистите затвърдиха себе си като убийците на всичко човешко на Земята. В тях няма любов, морал или милост. Те блъснаха света към дъното на пропастта и изплетоха една от най-гнусните пропаганди в историята ни, карайки човека да се гърчи от страх и вина, убеждавайки го да инжектира субстанции в себе си защото вярва, че тялото му е обществена собственост.

Шон Пен

Шон Пен смята, че има право да нарежда на колегите си да инжектират субстанции в тялото си против волята им само защото на него му се струва правилно.

Събитие на годината

Бан на пластмасата

Тази година редица държави започнаха кампания за ограничаване на пластмасовите предмети от бита за еднократна употреба.Пластмасата е сред най-големите замърсители на природата ни и всяка стъпка към нейното премахване е глътка изворна вода за човечеството.

Европейското първенство по футбол

Европейското по футбол внесе цветност и щастие в момент, в който светът имаше нужда от тези неща. Италия стана достоен победител, като беше символ на най-истинските европейски ценности.

Международно ядрено споразумение

В началото на 2021 година влезе в сила първия глобален договор за забрана на разработката и използването на ядрени оръжия. Това е важна крачка към свят, в който водещото са не оръжията, а желанието за прогрес.

Протести срещу ковид ограниченията

Протестите срещу правителствените противоепидемични мерки, довели до тоталното погазване на човешките права, показват, че волята на хората все още е жива и инстинктът им ги тласка към свободата напук на всичко останало.

Учени откриха нови видове

Откриването на нови видове дори сега доказва, че природата винаги ще има с какво да ни изненада. Създанията като нанохамелеонът са пример за нейната необятност и за способността ѝ да вдъхва чар и магия във всяко свое сътворение.

Негативно събитие на годината

Арестът на Раман Пратасевич

Инцидентът с беларуският журналист Раман Пратасевич показа, че правителствата могат да правят каквото си поискат без никакви последствия. Интервюто, което той даде в последствие беше едновременно гротескно и трагично. Европа позволи това да се случи пред очите ѝ, като за пореден път просто го “осъди”.

Завладяването на Афганистан от талибаните

Афганистан отново бе превзет от талибаните и се завърна към диктатурата на примитивното насилие, загърбвайки човешкото.

Ковид ограничения

Тази година хората доказаха, че макар да се преструват, че тези времена са зад тях, те много лесно могат да се откажат от основните си права. Лъжите, с които институциите ги манипулират, дори не са умело скалъпени и елементарна статистика може да ги обори. Но съвременните хора явно вярват, че нямат право да излизат от къщи или да влязат в музей, щом правителството е казало така.

Масовата ваксинация срещу COVID-19

Повече от половината човечество се ваксинира. Хората за пореден път избраха да служат вместо да се борят за същността си. Това е акт на духовно падение, който завинаги ще остане в историята ни. 

Супер-лигата

Суперлигата беше безсмислен лигоч, който буквално се вписа в израза “всяко чудо за три дни”. Нейната трагичност се състои в това, че толкова много медийно внимание беше посветено на нея, а свърши още преди да е започнала поради висша безхарактерност от страна на организаторите ѝ.

Историческа личност на годината

Владимир Вазов

Владимир Вазов е сред най-талантливите генерали, а най-голямото доказателство за неговата смелост и тактически умения е Дойранската епопея. С този военен подвиг той си заслужва уважението дори на съперниците си и почетно място сред страниците на историята.

Георги Раковски

Георги Раковски е символ на духовна чистота, мъдрост и мъжественост. Той е сред най-проницателните и смели хора в историята, като сам е отворил вратата на една нова епоха за България и е вдъхновил много други да тръгнат по неговите стъпки.

Джозефин Бейкър

Тази година Джозефин Бейкър стана първата чернокожа жена погребана в Пантеона в Париж. Тя е борец, победил времето и ограниченото мислене, който успя да взриви света само с една бананова поличка.

Иван Вазов

Тази година се навършват 100 години от смъртта на Иван Вазов. Той е писателят, който е най-дълбоко свързан с България и с нейния народ. Вазов обича българите такива, каквито са – смели и трагични, противоречиви и абсурдни, жертвоготовни и непримирими.

Никола Тесла

Никола Тесла има фанатична страст към изобретенията, присъща на свръхчовека. Той е посветил живота си на това да разбере как човекът може да използва силите на природата, оставайки в синхрон с нея.

Share This:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.