Помогни ми да те възвися

Възвисяване. Реалността на бледите привидения срещу поривите на фанатиците. Полет. Гравитацията на допустимото срещу екстаза на обезумелите. Истина. Бездната на празните погледи срещу възвишенията, залети с кръвта на смелите.

Помогни ми да те възвися. Аз искам. Искам пламъкът ми да гори сред морските бури на желанията ти. Искам да треперим заедно в ледените лабиринти на живота. Искам да препускам с пролетните ветрове, състезавайки се със сиянието на очите ти. Искам да горя в абсолюта на свободата отвъд всичко възможно. Строши оковите. Поискай с мен.

Помогни ми да те спася. От света. От неговата неспособност да разбира. От въглеродните пари на апатията му и жалостните писъци на жестокостта му. От безвкусицата на ежедневието и монотонната действителност. От ужасяващите демони, разпръскващи прелъстителната си разруха. От ангелите, които не се осмеляват да паднат на земята. Помогни ми да те спася от себе си, за да постигнеш Всичко не заради мен, а въпреки мен.

Помогни ми да те освободя. От теб самия. Да освободя мечтите, които така удобно си заключил в кутии от тъмен орех. Да приветствам страховете ти, разпилени из гъстите дебри на мълчанието. Да предложа на слабостта ти не утеха, а предизвикателство.

Помогни ми да те унищожа. Ще смачкам жалкия ти свят, изграден от кухи фрази и чужди предразсъдъци. Ще захвърля глупавия ти морал, който те е накарал да забравиш какво е да дишаш истински. Ще плисна черна боя върху портрета ти, за да го залича напълно. Ще те прекърша, за да те науча на изкуството да създаваш. Помогни ми да те унищожа, за да преоткриеш себе си.

Помогни ми да те вдъхновя. Позволи на моите трепети да са реалност. Позволи на сълзите ми да те опиянят, а страстта ми да събуди звяра, който дреме под пластовете примиреност. Позволи на същността ми да бъде първата ти съдбоносна битка. Позволи си да се вдъхновиш. Позволи си да живееш.

Помогни ми да те убия. Аз ще умра. Но не защото е настъпила смъртта, а заради непоносимата красота на живота. Ще умра за своите идеали. Ще умра за напразните надежди. Ще умра за наивните, за арогантните, за чистите, за лудите. Ще умра за правото на най-великите да са велики. Ще умра за правото на най-нищожните да са нищожни. Ще умра за свободата. Помогни ми да те убия. Умри с мен.

Помогни ми да те видя. Отметни воалите на сутрешната мъгла и разкрий цветовете си в пълния им блясък. Счупи сивкавия филтър на обществените настроения и приветствай смело езерносините терзания на младостта, тъмнолилавите блянове, съкрушителната магента на разочарованията и болезненочервените емоции. Неочакваните жълти петна и светлозелената линия, нарисувана отвъд всякакви обяснения.

Помогни ми да те подлудя. Осъзнай свободата ми. Не съм нищо от това, което познаваш. Не съм нищо от онова, което осъзнаваш. Виж ме. Почувствай ме. Аз съм извращение. Аз съм бунт. Осъзнай свободата си. Гмурни се в непознатото. Хвърли се от най-високата скала и се понеси към облаците. Премини всички граници. Говори на езици, които не разбираш, танцувай гол под светлината на уличните лампи, добавяй звезден прах в сънищата си. Бори се с всички сили за утопията, защото само утопичното е достатъчно прекрасно, за да бъде загубено. Ти си извращение. Ти си бунт.

Никога не ми помагай да те обичам. Бъди добър. Помагай на изпадналите в беда. Бъди красив. Пленявай околните с усмивката си, за да развеселиш света. Бъди чудовище. Бъди жесток насилник, дебнещ невинните си жертви по тротоарите. Бъди пиян глупак, живеещ от милосърдието на познатите си. Бъди добър съсед, поливащ цветята в отсрещния апартамент. Бъди гаден интригант, гледащ на хората като на лъскави предмети. Бъди противен. Отвращавай ме. Бъди неудобен. Вбесявай ме. Бъди нещастникът, който иска хората да са еднакви. Бъди слабия, който не може да защити позициите си. Бъди владетелят на света и негов роб. Бъди бунтовникът, готов да жертва всичко в името на каузата си. Бъди творец от друго измерение. Бъди всемогъщ. Бъди истински. Бъди себе си и не ми помагай. Аз те обичам, защото си.

Помогни ми да те възвися. Опитах, но ти отказа и се подчини. Разбих сърцето си стотици пъти, само за да видя как агонизираш, усукан в собствените си заблуди. Поех по пътя си и се взривих. Преоткрих Вселената, преобърнах непознатото, постигнах невъзможното. Изживях себе си. А ти? Изчезваш. Няма те. Само миг и ще се удавиш. Аз съм тук. Подавам ти ръка. Хвани я.

Share This:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.