Освободете Джулиан Асанж

Джулиан Асанж е прекарал последните пет години затворен в Еквадорското посолство в Лондон. Причината за това е, че той е извършил едно от непростимите престъпления в съвременния свят – казал е истината.

Информация, която те засяга лично, е твоя собственост. Не на тези, които се опитват да я скрият от теб. Време е хората да поемат контрол върху събитията, които определят живота им.

За добро или за лошо, сега Джулиан е символът на свободата на словото. Ето защо хората трябва да изберат – искат ли да говорят свободно или да умрат в мълчание. Да заглушиш гласа на един-единствен човек е като да затвориш всички прозорци в света.

Случаят на Асанж доказа едно нещо. Това да ти пука за света е достатъчно добра причина, за да бъдеш обвинен в тероризъм. Оттук нататък това виждане само ще се налага още повече.

Малко хора имат какво да кажат в днешно време. Или поне могат да кажат нещо, което се различава от вечния монотонен брътвеж на обществото, който слушаме, откакто сме се родили. Ето защо такива хора трябва да говорят.

Освободете Джулиан Асанж. От вас зависи. Защото той е затворен във вашия свят, който отговаря на вашите правила и на вашата ценностна система. Пуснете истината да излезе от клетката си във вашите умове. Тогава и светът ще я пусне.

Share This:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.