Епохата на технологичен напредък свърши

Подем на науката. Революция в технологиите. Епоха на технологичен напредък. Обществото непрестанно ни уверява, че сме именно на този етап, но всъщност той отдавна отмина.

Бумът на технологиите не е през двайсет и първи век. Това е точката, която слага негов край. Изобретяването на колелото, мелницата, парния локомотив, ваксината против шарка, колата, самолета,телефона, фотоапарата, киното. Откриването на гравитацията, на Америка, на електричеството. Създаването на Менделеевата таблица. В тези неща има тотален гений. Те са резлутат от волята и способностите на личността. Те са съвършенство. Но най-скорошните сред тях са създадени преди сто години.

В днешно време технологиите се делят на три вида.

  1. Преструвки и уравновесяване

Тази категория е за всяко едно „върховно постижение“ на науката, което всъщност неутрализира собствената ѝ мизерия. Метод за лекуване на СПИН. Това никога няма да бъде форма на прогрес, тъй като СПИН-а поначало е лабораторно създаден вирус. И тъй като той изобщо не е трябвало да съществува, това че някой ще го поправи двеста години по-късно, няма никаква стойност.

Тук попадат и преструвките, че определени неща все още не са изобретени, макар да съществуват от десетилетия. Например като кола, която работи с вода или начин да се лекува рака. Един ден тези открития просто ще се появат от нищото по най-лицемерния и долен начин, тъй като това ще бъде изгодно за световната икономика.

  1. Мизеронищо

Тук са всички очарователни и полезни неща като селфи стика, спинърите и свръхтънките телефони и презервативи. Да се чуди човек на кое да се възхищава по напред. Да изобретиш телефона е прогрес. Да изобретиш мобилния телефон също е прогрес. Но да променяш формата и цвета му отново и отново просто е… мизеронищо.

  1. Оръжия за духовна смърт

Без съмнение, единствения сектор в науката, който се развива главоломно в наши дни. Изкуствен интелект, целящ да унищожи естествения. Камери, разпознаващи лицата на живите. Човешки деца, подправени в епруветки според вкусовете на посредствеността. Болестотворните извращения са навсякъде. И макар самият факт, че нещо, което преди е било невъзможно, вече е постижимо, да е положителен, реализирането на тези възможности е чудовищно. Пред човека не стои въпроса „Какво мога?“. Той може всичко. Пред него стои въпроса „Какво искам?“. Съвременните технологии са отрова за човешката природа и преди да им се зарадвате си спомнете основополагащата предпоставка в живота – нищо не може да оцелее, вървейки срещу собствената си същност.

Да, Епохата на технологичен напредък отдавна свърши. До скоро бяхме свидетели на Епохата на посредствеността и самоунищожението. Само че и нейният край настъпи. Сега е Епохата на Абсолютизма.

Share This:

One thought on “Епохата на технологичен напредък свърши

  • март 17, 2018 at 8:14 pm
    Permalink

    Нестандартно, интересно, струва си да се замислим …

    Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.