Седмичен обзор на новините 20/08/2018 – 26/08/2018

България

Български учени откриха нов вид къртица

Източник: btvnovinite.bg

Коментар: Симпатичната къртица живее в горите на Странджа и до този момент съществуването ѝ не е било известно. Чудесно е, че човекът неуморно изследва природата, а тя продължава да го изненадва със своето богатство и многообразие.

 

Детските дебитни карти стават популярни

Източник: 24 часа

Коментар: И защо не. Новото поколение изобщо не трябва да свиква с книжните пари, за да може много по-лесно да се откаже от тях. Системата държи да произвежда роби и ще направи това използвайки всички методи. Не е  учудващо, че родителите се съгласяват и го насърчават – все пак свободата и достойнството не са сред качествата, които хората възпитават у наследниците си.

 

Международни

Започна разпределението на позиции в Европейския съюз

Източник: Handelsblatt Global

Коментар: Догодина изтичат мандатите на президента на Европейската Комисия Жан-Клод Юнкер и на президента на Европейската Централна Банка Марио Драги. Сега Германия трябва да реши коя от двете позиции иска за себе си. Германия има специфични изисквания за монетарната политика на Европа, така че може би ще е по-разумно да се фокусира върху ЕЦБ. Заместникът на господин Юнкер ще е от ключово значение за бъдещето на съюза и независимо от коя държава е, трябва да е някой, който обича единна Европа и би направил всичко необходимо за прогреса ѝ.

 

Шок! Църквата е извращение!

Източник: vesti.bg

Коментар: Малтретиране на деца, сексуален тормоз и всякакви други извращения. Да, ужасно е. Само че тази новина е закъсняла с няколко хилядолетия. В църквата тези неща винаги са ставали и продължават да стават и в този момент. Така че е върховен цинизъм от страна на обществото да се възмущава от разкритието на фактите, след като те се случват по негова вина. На всичкото отгоре престъпленията се разкриват повече от петдесет години по-късно, когато вече не може да се потърси отговорност от никого. Няма нищо скандално и неочаквано в това, че една институция, която е подчинила многовековното си съществува на разяждането на човешката душа, е извършвала насилствени актове върху деца. Скандалното е, че такава институция изобщо съществува.

 

Търговският конфликт между САЩ и Китай се задълбочава

Източник: btvnovinite.bg

Коментар: Тази седмица влязоха в сила новите американски мита върху китайските стоки. Най-после някой се реши открито да се изправи срещу търговската доминация на Китай. Това доказва, че дори на Доналд Тръмп може да му се случи да постъпи правилно.

 

Тесла ще остане публична

Източник: BBC

Коментар: Честито на обществото, спечели още една битка срещу индивида. Тъжното е, че светът още не е забелязал, че това е война.

Share This:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.