Седмичен обзор на новините 27/08/2018 – 02/09/2018

Международни

Европа може да остане само на лятно часово време

Източник: Dnevnik.bg

Коментар: Добре, местенето на стрелките на часовника два пъти в годината наистина не е най-логичното нещо на света. Човечеството със сигурност може да го преживее и неща като стрес и объркване не могат да са сериозни доводи, но практичността е. Дали решението за промяна ще бъде правилно зависи само от това кое време ще избере Европейската комисия. Запазването на зимното време целогодишно ще се отрази негативно на хората и ще им отнеме възможности за развитие и продуктивност. Избирането на лятното време целогодишно е единствената опция, при която промяната би имала положителен ефект.

 

Нападението с нож в Амстедам може да е свързано с конкурс за карикатури на Мохамед

Източник: Telegraph.co.uk

Коментар: Има подозрения, че причината за нападението с нож в Амстердам е било заради конкурса за карикатури на Мохамед, организиран от Герт Вилдерс. Тук е логично да се запитаме: Ако организираш подобен конкурс, какво очакваш да стане? Нищо различно не би могло да се случи. Подобни шеги с унизителен характер са върховна проява на неуважение към ценностите на другите и няма как да имат щастлив край. Разбира се, отговорът в никакъв случай не трябва да е безразборно насилие, но елементарна почтителност от страна на християните е повече от необходима.

 

Роботите помагат на децата да се чувстват добре…?

Източник: BBC

Коментар: БиБиСи ни представя поредната позитивна новина за това как робот помага на човек да бъде пълноценен член на обществото. Роботът AV1 замества боледуваща ученичка в класната стая. Буквално. Той е нейните очи и уши и дори има хуманоидна форма. Щом това вече се случва, на всички трябва да е ясно, че това живото дете да стане излишно е само въпрос на време.

Share This:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.