Номинации за Наградите на Абсолютните 2020

Личност на годината

Андреа Бочели

Тази година Андреа Бочели имаше момент на пълно съвършенство, когато пя в празната Миланска катедрала. Също така той е сред малцината, които се осмелиха да посочат, че ограничителните мерки не съответстват на човешката гордост.

Джон Кехоу

Джон Кехоу разбира връзката между човека и Вселената. Той знае, че човешкото съзнание създава реалност, и насърчава хората да бъдат квантови воини.

Енио Мориконе

 Енио Мориконе беше истински човек на изкуството и музиката е  извирала от него. Затова той може да превърне всеки звук в музика и да я твори неограничен от жанрове.

Кубрат Пулев

Тази година Кубрат Пулев отново стана повод за позитивни емоции и обединяването на българския дух.

Новак Джокович

Новак Джокович се противопостави на ограниченията наложени тази година, като организира собствен тенис турнир в Белград.

 

 

Очарование на годината

Атанас Мангъров

Атанас Мангъров е сред малцината, които показват адекватно отношение към ситуацията с пандемията, като отказва да подклажда паниката.

Боби Турбото

Боби Турбото ни радва в продължение на месеци с очарователния образ на Баба Яга, която спечели сърцата на малки и големи.

Дечко Тодоров

Дечко Тодоров успява да улови духа на революционерите от Възрожденската епоха и да ги изобрази истински.

Джузепе Фичера

Джузепе Фичера успя да преобърне негативизма на пандемията в прекрасен свят на панди. Неговата идея осмива абсурдните мерки и показва, че всичко може да бъде променено в позитивна светлина.

Стефани Милингър

Стефани Милингър не спира да доказва, че възможностите на тялото са безгранични, и духът и материята могат да работят заедно в името на свободата и красивото.

 

 

Враг на годината

Бил Гейтс

Бил Гейтс е изключително прозорлив мъж, който успешно предсказа резултатите от собствените си действия.

Джаред Лето

Джаред Лето отиде за 12 дни в пустинята да медитира и когато се върна, светът бе потопен в пандемия от коронавирус.

Илън Мъск

Илън Мъск предаде човечеството. От личност, която искаше да надгражда и развива човека, той се превърна в проповедник на това, че киборгът е правилният еволюционен път. Мъск иска да създаде свят, който се управлява от общо съзнание, свързано чрез машина.

Ру Пол

Ру Пол продаде себе си за слава и пари. Човекът, който някога бе символ на борбата за себеизразяване, окончателно се превърна в тиранин, упражняващ контрол над различните, за да се влачи пред общественото мнение.

Си Дзинпин

Пандемията от Ковид-19 съвсем естествено започна от държавата, която можеше да предложи точния енергиен заряд за създаването ѝ.

 

 

Историческа личност на годината

Тодор Каблешков

Тодор Каблешков обявява Априлското въстание, давайки начало на един от най-великите периоди в човешката история. Това е момент, в който цялата Вселена се върти около него. 

Иван Вазов

Иван Вазов е успял да съчетае строгия авторитет и консерватизма със смелостта на бунтовник, воден от любов по непознатите пътища на индивидуализма.

Мария Единбургска

Любовта на Мария Единбургска е създала Рая на Земята. Място, където планината, морето и душата на самотен монарх докосват устните си.

Катя Паскалева

Катя Паскалева има изключителен принос за българското кино и културния ни живот, а присъствие на духа ѝ продължава да се усеща в дъха на всеки млад мечтател.

Лудвиг ван Бетовен

Лудвиг ван Бетовен пише симфонии за тържеството на живота. Неговата музика носи посланието за победоносната сила на красотата, която надмогва всичко останало.

 

 

 Събитие на годината

Светът оцеля 

Тази година светът… оцеля. Справихме се с кризата и доказахме, че можем преживеем не само реалните опасности, но и нереалните.

 

 

Негативно събитие на годината

Имплантирането на чип в прасето Гертруд

Поставянето на мозъчен чип в прасе е стъпка към имплантирането на чипове в хора. 

Поява на коронавируса

Появата на Ковид-19 парализира света в състояние на страх. Хората съвсем лесно предадоха всичките си ценности в името на подчинението. Изправено срещу криза, човечеството избра да се снижи, вместо да покаже сила и готовност да преодолява изпитанията с достойнство.

Спиране на времето

В резултат от Ковид-19 през 2020 не се случваше нищо. Сред други неща, пандемията постигна и спиране на естествения ход на времето.

Затваряне на граници

Коронавирусът цели символично да превърне света в затвор. Целият свят естествено принадлежи на човека и тази връзка помежду им не може да бъде прекъсвана от граници.

Отнемане на свободи

Тази година правителствата ни унижаваха непрестанно с извращения като следене от полицията дали си вкъщи, вечерен час и дронове по улиците, които ти казват какво да правиш. Човешката свобода беше потъпкана брутално и без никакви скрупули.

 

 

Герой на годината

Монк(Монк)

Монк е най-смелият човек на света, защото се страхува от всичко, но избира живота всеки ден. Той изпитва най-чистата любов и ѝ отдава напълно цялото си съществуване.

Мишел(Ало, ало!)

Мишел от Съпротивата е безстрашен воин, който винаги поставя Революцията на първо място. Тя е фантом в нощта, целеустремена, находчива и винаги готова да скрие шпионски фотоапарат в картоф, защото няма толкова големи моркови.

Ал Бънди(Женени с деца)

Ал Бънди показва, че всяка една крайност е триумф над системата. Той е бунтар, който не позволява на обществото да му се наложи и категорично отказва да стане по-цивилизован. Ал Бънди е пример, че дори и най-абсурдната личност, може да носи достойнство и обич в сърцето си.

Дейви Джоунс(Карибски пирати)

Дейви Джоунс има жестоко, безскрупулно и обичащо сърце, което е изтръгнал от гърдите си, тъй като обича твърде силно. Той има велика връзка с морето и прави едно от най-романтичните обяснения в любов в цялата история на изкуството.

Луси(Повест за два града)

Луси доказа, че личността никога не е безпомощна. Когато светът не ѝ остави никакви възможности, тя победи единствено със способността си да изпитва любов.

Share This:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.