„Монк” – Най-добрите 10 епизода

„Монк” е прекрасен сериал, който ни предоставя добр кримнални мистерии, оригинален хумор и главен герой, когото можем да обикнем. Ето и най-добрите според мен 10 серии (в хронологичен ред), които дават най-добра представа за цялостната поредица.

 

Сезон 1 Епизод 6

Господин Монк отива в лудницата (Mr. Monk Goes to the Asylum)

              Този епизод е смесица между тревогата от това да гледаш как безскрупулен доктор се възползва от психичните проблеми на Монк, за да го дискредитира, и забавните ситуации, които неизбежно възникват, когато той е затворен с хора далеч по-смахнати от самия него.

 

Сезон 2 Епизод 7

Господин Монк и спящият заподозрян (Mr. Monk and the Sleeping Suspect)

              Този епизод ни представя може би най-умното убийство в целия сериал и със сигурност най-доброто алиби. Но не е само това – Монк трябва да преодолее и с отсъствието на терапевта си, което е сигурен знак за гениални техники за справяне с реалността.

 

Сезон 2 Епизод 15

Господин Монк се жени (Mr. Monk Gets Married)

              Това е прекрасен епизод, в който много добре си проличава химията, която имат Ейдриън и Шарона като партньори в работата (но не и в живота). Ранди също участва с лична драма, а мистерията се завърта около отдавна изгубено златно съкровище.

 

Сезон 2 Епизод 16

Господн Монк отива в затвора (Mr. Monk Goes to Jail)

              Защо някой би убил човек, който ще изтърпи смъртното си наказание след броени минути? Това е основният въпрос на епизода, но зрителите също наблюдават дали Монк е способен да намери прекрасен човек в затвора.

 

Сезон 4 Епизод 14

Господн Монк и астронавтът (Mr. Monk and the Astronaut)

              За мен това категорично е най-интересният убиец в сериала. Тук се разглежда и какво означава да бъдеш истински мъж и възможно ли е Монк да се впише в това определение.

 

Сезон 5 Епизод 2

Господин Монк и стачката на боклукчиите (Mr. Monk and the Garbage Strike)

              Едни от най-забавните епизоди са тези, в които Монк е докаран до тотален нервен срив. Тук заради проточилата се стачка на почистващите работници, Монк е тласнат до предела на психическото си здраве. Кризите му са повече от една и с всяка от тях връзката с реалността се губи все повече.

 

Сезон 6 Епизод 6

Господин Монк и заровеното съкровище (Mr. Monk and the Buried Treasure)

              Този епизод е комбинация от няколко приятни сюжети и мотиви – наблюдаваме опитите на Монк да бъде ментор, желанието му да се хареса на доктор Крогър, абсурдната му вражда с Харолд и, разбира се, поредният нервен срив, когато се оказва в безизходна ситуация.

 

Сезон 6 Епизод 10

Господин Монк и човекът, който застреля Дядо Коледа (Mr. Monk and the Man Who Shot Santa Claus)

              Как да усложним живота на Монк още повече? Ами като го направим най-мразеният човек в града, след като прострелва Дядо Коледа. Абсурдна ситуация, в която Монк може да блесне с целия си социален неадекват.

 

Сезон 6 епизод 15-16

Господин Монк е беглец Част 1 и 2 (Mr. Monk Is on the Run Part One and Two)

              Това е първият двоен епизод в сериала, с доста сериозна атмосфера и тласкащ сюжета с убийството на Труди напред. От позицията на издирван престъпник, Монк трябва да разкрие враговете си и да спаси невинни животи.

 

Сезон 7 Епизод 10

Другият брат на господин Монк (Mr. Monk’s Other Brother)

              Това е една от сериите, в които хуморът в сюжета силно доминира над мистерията. Ейдриън трябва да се справи със своя полу-брат, Джак Младши, който очевидно е алергичен към истината.

Share This:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.